AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Hyundai za severno Ameriko predstavil pustolovskega Ioniq 5 XRT

Ioniq 5 je čez lužo še bolj privlačen kot prej.

Hyundai je na severnoameriškem trgu predstavil osveženega Ioniq 5, a najbolj zanimiva je širitev ponudbe z avanturistično različico XRT z izboljšanimi terenskimi lastnostmi. Posodobljena paleta model Ioniq 5 prinaša tudi izboljšano zmogljivost, udobje in varnostne funkcije ter povečano avtonomijo.

Ioniq 5 bo prvi Hyundaijev model, izdelan v novem obratu Metaplant America v zvezni državi Georgia. Osvežena linija, vključno z različico XRT, bo v prodajnih salonih na voljo že jeseni letos. Ioniq 5 XRT uvaja robustnejši videz in dodatne terenske zmogljivosti z elementi, kot so dvig vzmetenja, terenske pnevmatike in edinstveni stilski elementi, kot so digitalna maskirna obloga in mat črna 18-palčna platišča.

Vsi modeli Ioniq 5 bodo zdaj opremljeni s Teslinim severnoameriškim standardom za polnjenje (NACS), ki voznikom omogoča dostop do več kot 17 tisoč polnilnic Supercharger brez adapterja, kar dejansko podvoji omrežje za hitro polnjenje, ki je na voljo novim kupcem. Modeli bodo opremljeni tudi z adapterjem za kombinirani sistem polnjenja (CCS), s koncem leta pa bodo vsi Hyundaijevi električni avtomobili v severni ameriki opremljeni izključno s priključkom NACS.

Ioniq 5 XRT ponuja ekskluzivne funkcije, kot so pogon na vsa kolesa z dvema elektromorjema, baterija s kapaciteto 84 kWh in izboljšana nastavitev vzmetenja, ki nudi okrepljene terenske zmogljivosti. Njegovo edinstveno zasnovo krasijo  črne okenske obrobe, črni pokrovčki ogledal, temna 18-palčna platišča, oznake XRT in posebni karoserijski barvi, ultimativna rdeča ter kozmično modra. Izboljšana sta prav tako pristopni in izstopni kot za vožnjo po razgibanem terenu.

Preostale različice so prejele rahlo osvežiteb sprednjih in zadnjih odbijačev, novo je zadnje krilce, platišča pa so bolj aerodinamično učinkovita. Nekaj manjših popravkov so namenili tudi notranjem prostoru, kjer najdemo preoblikovane gumbe, ogrevane zadnje sedeže, posodobljen info-zabavni sistem z 12,3-palčnim zaslonom na dotik in brezžično povezljivost storitev Apple CarPlay ter Android Auto.Bogatejša zasedba varnostnih sistemov zajema opozorilo pred trkom v mrtvem kotu, opozorilo na nevarnost naleta spredaj z nadzorom voznika in pametni parkirni asistent na daljavo. Na podlagi povratnih informacij kupcev so izboljšali uporabnost in udobje. Kabina ponuja izboljšano ergonomijo, sredinska konzola pa ima zdaj fizične gumbe za pogosto uporabljene funkcije, kot sta ogrevanje in prezračevanje.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button