AvtomobilizemNovice

Hyundai vnovično posodobil starajočega i30

Več tehnologije in učinkovitosti za kompaktnega i30.

Počasi starajoči se Hyundai i30 še ni rekel zadnje, saj so mu pri korejskem velikanu namenili že drugo posodobitev, ki ga bo še nekaj časa ohranila v stiku s sodobnejšo konkurenco. Osvežitev je prinesla rahle oblikovne popravke, a najpomembnejši so napredki na področju tehnologije in varnosti, še vedno pa ostaja na voljo v limuzinski fastback ali kombilimuzinski obliki z možnostjo privlačne športne opreme N Line.

Na področju oblikovanja novi i30 predstavlja osveženo zunanjost z značilno sprednjo masko in elegantno zaokroženim zadkom, skupaj s preoblikovanimi vložki odbijačev ter ohišji meglenk. Žarometa v LED tehniki in LED zadnje luči so zdaj standardni, skupaj z novimi oblikami litih platišč. Izboljšave v notranjosti vključujejo bolj gladko površino varnostne blazine, sijajno črno osrednjo konzolo in različna oblazinjenja ter vzorce sedežev.

Model i30 N Line je dobil bolj športne elemente, kot so drznejše mreže rešetke in edinstveni poudarki v notranjosti, skupaj z novimi oblikami lahkih platišč. Funkcije povezljivosti so napredovale s standardno 4,2-palčnim zalončkom pred voznikom, polnilnimi priključki USB tipa C, posodobitvami zemljevidov prek zraka in opcijskimi 10,25-palčnimi digitalnimi merilniki.

Varnost je okrepljena s sistemi Hyundai Smart Sense, ki vsebuje sistem za preprečevanje naleta od spredaj, sistem za pomoč pri vožnji po voznem pasu, inteligentni sistem za pomoč pri omejevanju hitrosti in sistem za opozarjanje potnikov zadaj. Opcijski sistemi lahko varnost okrepijo s pomočnikom pri zavijanju v križišču in asistenco pri vožnji po avtocesti. Za večjo učinkovitost porabe goriva je na voljo 48-voltni blago-hibridni sistem, ki v različnih fazah vožnje podpira motor z notranjim izgorevanjem z električno energijo. Proizvodnja novega i30 se bo začela aprila letos v Hyundaijevi češki tovarni.

Hyundaijeva serija i, ki vključuje modele i10, i20 in i30, je bila v Evropi precej uspešna, saj z dinamičnim oblikovanjem, napredno povezljivostjo in udobjem zadovoljuje različne potrebe kupcev. Serija i odraža Hyundaijevo zavezanost k izpolnjevanju zahtev evropskega trga z razvijajočimi se funkcijami in tehnologijami.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button