AvtomobilizemNovice

Hyundai Tucson doživlja medživljenjsko prenovo

Tucson v sveži preobleki prihaja v pomladi prihodnje leto.

Hyundai je odvrgel pregrinjala s prenovljenega Tucsona, ki bo v Evropi debitiral v začetku prihodnjega leta in predstavlja pomemben korak naprej v viziji podjetja za prihodnost mobilnosti. Posodobljeni model se ponaša z dinamičnim in prefinjenim videzom ter nadgrajuje oblikovalski jezik Parametric Dynamics sedanjega Tucsona. Na sprednji maski je vidna drzna igra tankih, oglatih linij, ki jo dopolnjujejo skrite dnevne luči parametričnih draguljev, kar poskrbi za prepoznavno estetiko.

Preoblikovan odbijač in drsne plošče prispevajo k vizualno širši drži, medtem ko sveže zasnovana platišča iz lahke litine izboljšajo celotna razmerja ter krepino dinamiko vozila. Zadnji del odraža elegantno obliko sprednjega dela in daje občutek stabilnosti. V notranjosti modernizitan ambient nudi več prostornosti in praktičnosti, horizontalna zasnova pa poudarja občutek odprtega prostora. Napredni tehnološki elementi so brezhibno vgrajeni v panoramskem zaslonu, da zagotavljajo tako funkcionalnost kot estetsko privlačnost, pred voznikom je tudi nov volan, kateremu družbo dela izbirnik smeri vožnje, ki se je tja preselil ob ustvarjanju bolj uporabne sredinske konzole.

Tucson, ki se je v dveh desetletjih iz skromnega SUV-ja razvil v izjemno konkurenčen avtomobil, je postal svetovna uspešnica in je po podatkih družbe JATO Dynamics leta 2022 zasedel prvo mesto v segmentu kompaktnih SUV-jev na stari celini. Novi Tucson želi nadaljevati uspehe predhodnikov, saj združuje prefinjen dizajn, napredno tehnologijo in preverjene rezultate. V tem slogu bodo najverjetneje nadaljevali tudi s ponudbo pogonskih sklopov, o katerih še ni natančnih podatkov. Na voljo sta blaga hibrida z bencinskim in dizelskim motorjem, polni hibrid ter priključni hibrid.

Tucson je bil izdelan z mislijo na evropske kupce in je skladen s Hyundaievo oblikovalsko filozofijo Sensuous Sportiness, saj ponuja napreden in vizualno privlačen videz, ki ustreza sodobnemu okusu. Ne glede na to, ali gre za družinsko potovanje ali vsakodnevno uporabo, je Tucson postavljen kot zanesljiv sopotnik, z veliko udobja in varnosti. Prihajajoči model predstavlja prvo prenovo po treh letih, s čimer se povečuje konkurenčnost četrte generacije Tucsona. Več podrobnosti in vtisov aktualne generacije korejskega SUV-ja lahko prebederte TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button