AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Hyundai Ioniq N je postal strupeni dirkalnik

Serija eN1 bo služila kot odskočna deska za prihodnost trajnostnega motošporta.

Hyundai je predstavil dirkaško preobraženega Ioniq 5 N eN1, ki temelji na nagrajenem električnm športniku s korejskega polotoka. Inovativni ekološki dirkač pomeni začetek novega obdobja na področju trajnostnih dirk. Avtomobil eN1 Cup uporablja enak sistem elektronike kot serijski Ioniq 5 N, hkrati ga odlikuje izboljšana zmogljivost na dirkališču z uporabo dirkaških komponent.

Divji Ioniq 5 N eN1 Cup se ponaša s prenovljenim kompletom karoserije za izboljšano vodljivost in aerodinamične lastnosti, skupaj z bistvenimi varnostnimi elementi, kot so kletke in školjkasti dirkaški sedeži. Za pogon električnega dirkalnika še naprej skrbi dvojec elektromotorjev s skupno močjo 650 KM, energijo pa črpata iz baterije s kapaciteto 84 kWh. Napredna 800-voltna arhitektura omogoča bliskovito polnjenje, saj že 18 minutni postanek v idelanih pogojih povrne 80 odstotkov energije.

Dodatni varnostni ukrepi, vključno z varnostno kletko ter gasilniki za električni požar, zagotavljajo najvišjo raven varnosti na dirkah z električnimi vozili, nastavljivo vzmetenje, zmogljivejše zavore in lahka platišča obuta v dirkaške pmevmatike pa natančno vodljivost. Shujševalna kura z odstranitvijo odvečnih elementov in dodatki iz lahkih materialov, je poskrbela za znižanje mase na približno 1.970 kilogramov.

Hyundai ima bogato zgodovino sponzoriranja in organiziranja dirkalnih tekmovanj, kar je vodilo do festivala Hyundai N, največje serije enkratne dirke za profesionalne športnike v Koreji. Uvedba razreda eN1 poudarja Hyundaijevo zavezanost trajnostnemu dirkanju, prihajajoča sezona pa bo služila kot poskusno obdobje za dirke z električnimi vozili. Vozilo za pokal eN1 bo skozi celotno sezono preizkušeno in izboljšano, kar bo ekipam, voznikom in maršalom omogočilo učenje ter razvoj tekmovanja s tovrstnimi stroji.

Festival Hyundai N se bo začel 27. aprila z uvodnim krogom na dirkališču Inje Speedium, na katerem bodo potekali uradni treningi razreda eN1 in 10 dirk v petem krogu. Format tekmovanja bo zajemal različne načine dirkanja, kar bo omogočilo celovito razumevanje in preizkušanje tovrstne motošportne veje z električnimi vozili.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button