AvtomobilizemNovice

Hyundai Bayon v pomaljeni podobi

Pri Hyundaiju so posodobili evropsko prodajno uspešnico med kompaktnimi križanci.

Hyundai je uspešnemu kompaktnemu križancu Bayon, namenil medživljenjsko prenovo, ki prinaša več robustnosti in hkrati elegantne poteze, ki bodo še vedno ustrezale evropskim kupcem.

Posodobljeni zunanjo podobo odlikuje ostra in prepoznavna oblika z izboljšavami v obliki vzdolžnih LED dnevnih luči, preoblikovanega sprednjega odbijača in maske ter sveže zasnovanih 16- in 17-palčnih platišč. Celotno estetiko povezujejo oglate linije, trikotne oblike in vodoravne linije, kar daje Bayonu sodoben in postaven videz. Na voljo bo v devetih karoserijskih barvah, vključno s štirimi novimi možnostmi, in opcijsko dvobarvno streho v črnem odtenku.

V notranjosti daje Bayon prednost udobju potnikov s prostorno in dobro osvetljeno kabino. Notranjost povzdignejo ambientna osvetlitev in opcijske LED svetilke za branje. Hyundai je Bayona opremil z napredno tehnologijo povezljivosti, 4,2-palčnim zaslonom pred voznikom (opcijsko 10,25 palčni) in 10,25-palčnim osrednjim zaslonom na dotik, ki sta del serijske opreme. Za izboljšanje digitalnega doživetja in funkcij informacijskega sistema so bile uvedene posodobitve zemljevidov preko zraka. Druge tehnološke funkcije zajemajo podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto, brezžično polnjenje, dva priključka USB-C ter avdio sistem Bose z osmimi zvočniki.

Na področju varnosti se Bayon odlikuje z možnostjo delno avtonomne vožnje. Pomoč pri ohranjanju voznega pasu, pomoč pri izogibanju naletu z zaznavanjem avtomobilov, pešcev in kolesarjev, navigacijski pametni tempomat ter pomoč v mrtvem kotu so le nekatere od varnostnih funkcij na krovu. Poleg naštetega je Bayon bogatejši za drugo generacijo sistema eCall, ki temelji na omrežju 4G in samodejno opozori službe za pomoč v sili v primeru sprožitve zračnih blazin ali ob ročni aktivaciji s strani potnikov.

Kaj bo poganjalo prenovljenega Bayona pri Hyundaiju še ne razkrivajo, a verjetno bodo ohranili ponudbo litrskega trivaljnega bencinskega motorja s podporo 48-voltnega blago-hibridnega sistema, ki ponuja 100 ali 120 KM, v povezavi s šestatopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Enako bo verjetno veljalo za vstopno ceno, sedaj postavljeno malo pod mejo 20 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button