AvtomobilizemNovice

Hennessey Venom F5 Roadster na ogled tudi v Evropi

VIDEO: Raketa iz Teksasa, ki Houstonu ne javlja težav.

Palača Blenheim je edina nekraljeva in neškofovska podeželska hiša v Angliji z nazivom palača. Nahaja se v bližini Woodstocka in vsako leto gosti petični dogodek Salon Privé, kjer se tako ali drugače kronane glave zberejo in ogledujejo »jagodni izbor« iz sveta štirikolesnikov. Po nedavni kalifornijski premieri se tja odpravlja tudi Hennessey Venom F5 Roadster, brezstrešni jenkijevski hipermobil.

Da gre za resnično ekskluziven avtomobil pričajo dejstva kot so zgolj na 30 primerkov omejena serija, zmogljivost v cifrah kot sta 1.842 KM in 1.617 Nm, markantni 6,6-litrski Fury twin-turbo V8 agregat in nenazadnje zgolj 1.385 kilogramov na tehnici. Končna hitrost naj bi znašala približno 484 km/h pri čemer boste 400 km/h z mesta dosegli v zgolj 20 sekundah, 300 km/h pa v manj kot desetih.

Vso zgoraj opisano statistiko naj bi kmalu preverili tudi s formalnimi testiranji, medtem ko poveljnik dirkaškega bataljona it Teksasa John Hennessey upa na kak prodan primerek več ob prihajajoči premieri v Angliji, na voljo je menda le še osem vozil, po novem pa morate za lastništvo pripraviti približno tri milijone zelencev, kar iznosi enako števko tudi v evrih.

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button