AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Gordon Murray Automotive bo s časoma preklopil na elektriko

Britansko podjetje že razvija pogone prihodnosti – hibridne, vodikove in baterijsko-električne.

Gordon Murray Automotive s svojimi ultrašportnimi projekti, katere ženejo vrhunski atmosferski V12 motorji, vselej promovirajo ravno nasprotno od trenutnih smernic avtomobilizma, a tudi takšne izjeme bodo morale s časom presedlati na elektrificirane pogone. Tudi njihov vrhovni vodja je mnenja, da bodo vse smernice enkrat končale na elektriki.

Pri Gordon Murray so mnenja, da bomo sčasoma vsi preklopili na električni pogon, če ne drugače, ker bo končno točko določila sama zakonodaja. Pri GMA se že lotevajo tega področja s pomočjo oddelka za raziskovanje in razvoj, znotraj veje Gordon Murray Technolgies, kjer iščejo nove rešitve na področju hibridizacije, elektrifikacije in pogonov na vodik oziroma alternativna goriva.

Zgodaj letošnjega leta so pri združenju Gordon Murray napovedali prihod dveh električnih SUV-jev, saj naj bi kljub uspehu športnih avtomobilov GMA, prihodnost tičala v tehnološki veji. Podjetje je že popolnoma sprejelo novo realnost in vanjo jadrajo z vnemo, saj ne želijo zamuditi napredka električne tehnologije. Vsekakor elektrificirana prihodnost predstavlja veliko težavo za takšna podjetja, katerih glavnica so visoko zmogljivi stroji z motorji z notranjim izgorevanjem, namreč najbolj zavzete stranke skrbita prav plati emocij in senzacij, predvsem zvočnih.

Skupina v prihodnosti, ne glede na odločitve, vedno osredotočena na tehnologijo, s čim lažjimi izdelki in bo vedno ohranjala izjemno čustveno plat. Vsaj trenutno je to mogoče z enim od V12 motorjev z najvišjimi vrtljaji, kar so jih kdaj koli izdelale človeške roke. Če vsaj malo zaupamo legendarni osebnosti avtomobilskega sveta, kot je Gordon Murray, je vsaka skrb o prihodnosti GMA odveč. Tudi če bo za pogon skrbela elektrika, bodo snovalci začrtali primerno oblikovanje, prepredeno s nepopisnimi občutki.

Žiga Kolman
foto: GMA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button