AvtomobilizemNovice

G70 Shooting Brake: Prvi Genesis ustvarjen za Evropo

Hyundaijeva prestižna znamka predstavlja prvega karavana po okusu evropskih kupcev.

Prejšnji teden je na plan pricurljala novica o začetku prodaje Genesisovih modelov enkrat med letošnjim poletjem. Obenem so predstavniki napovedali prihod specifičnega modela, namenjenega kupcem na stari celini. In glej ga zlomka, prispel je popolnoma novi Genesis G70 Shooting Brake.

Privlačna in nadvse zanimiva karavanska oziroma »shooting brake« izpeljanka modela G70, v svoj segment prinaša nekaj svežine. Prvi dve tretjini sta praktično enaki limuzini, zadek pa definirajo pokončnejša prtljažna vrata, nekakšen plavajoč strešni spojler in značilna štiridelna LED osvetlitev, ki jo najdemo tudi spredaj. Pomembno je omeniti, da je Genesisov direktor oblikovanja Luc Donckerwolke, nekdanji vodilni dizajner pri Lamborghiniju in Bentleyu.

G70 Shooting Brake je po velikosti enak limuzini, praktično ujemajoči s Kio Stinger, v dolžino meri 4.685 mm in 1.850 mm v širino. V primerjavi z limuzino je pridobil 40 odstotkov dodatnega prtljažnega prostora, čeprav deluje odpiranje vrat precej ozko. Notranjost je po pričakovanju premijsko naravnana, z veliko usnjenimi površinami in kovinskimi okrasnimi elementi.

Zaenkrat še ni govora o pogonskih sklopih, bodo pa ti povsem verjetno ujemajoči z limuzinskim G70. Tega poganjata 2-litrski turbo štirivaljnik in morda bolj navdušujoč 3,3-litrski twin-turbo V6. Oba motorja je mogoče kombinirati z zadnjim ali štirikolesnim pogonom. Več podrobnosti o klasičnem G70 si lahko preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button