AvtomobilizemNovice

Genesis z novim G70 tudi v Evropi

Hyundaijeva premijska znamka prihaja na staro celino.

Evropski avtomobilski trg bo kmalu bogatejši za novo znamko, Hyundai je namreč pripeljal svojo premijsko podznamko Genesis, ki bo otvoritev doživela z začetkom prodaje novega modela G70. Z njim bodo vstopili v razred, kjer trenutno dominirajo BMW serije 3, Mercedes razreda C in Audi A4.

Novi ali bolje rečeno prenovljeni Genesis G70 je mehansko skoraj identičen sorodni Kii Stinger, ki se pri nas prodaja že lep čas. Vstopnega G70 bo poganjal 2-litrski štirivaljni turbo bencinar z 254 KM in 353 Nm navora. Dizelski predstavnik bo 2,2-litrski štirivljanik z močjo 201 KM in 440 Nm navora, vrh ponudbe pa bo 3,3-litrski turbinsko podprt bencinski V6 s 373 KM in 510 Nm navora – enako kot Stinger GTS bo imel štirikolesni pogon in drift vozni način.

Genesis G70 se v Južni Koreji prodaja že od leta 2017, model namenjen za Evropo je osvežena različica. To pomeni, da so mu namenili zajetno število oblikovnih in tehnoloških popravkov, kot sta tanjša LED žarometa, osvežen sprednji odbijač, svežo izbiro platišč in nekoliko popravljen zadnji odbijač z dvojnima izpušnima cevema. Osrednji del privlačne notranjosti je 10,25-palčni informacijski zaslon, ki podpira nadgradnje preko spleta, dodali so mu še brezžično polnilnico mobilnih naprav in 360 stopinjsko kamero.

G70 ne bo edini član Genesisove družine ponujen v Evropi, pridružila se mu bosta še limuzinska G80 in G90 ter GV80 SUV – v bližnji prihodnosti pričakujemo še dodatne modele, po vsej verjetnosti elektrificirane ali popolnoma električne. Hyundai je nedavno napovedal prihod električnih modelov pod znamko Ioniq, le ti bodo uporabljali novo E-GMP električno platformo. Podobno zgodbo pričakujemo pri Genesisu, saj bi lahko postal sveža konkurenca Tesli in Polestarju.

Trenutno podatkov o evropskih cenah novega G70 še ni, prodajali pa naj bi jih preko samostojne prodajne mreže, in ne v okviru Hyundaija ali Kie.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button