AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesih

Futuristična Pininfarinina kreacija iz virtualnega sveta

Radikalen koncept razvit s pomočjo navidezne in razširjene resničnosti.

Pa smo spet tu, nov dan, nov električen koncept. Tokrat nam znamenito italijansko podjetje predstavlja koncept električnega, popolnoma avtonomnega avtomobila, v celoti oblikovanega z uporabo navidezne resničnosti. Bistvo Teorema je “ ustvarjanje občutka skupnosti in spodbujanje interakcij med potniki in zunanjim okoljem.” Vsaj po Pinifarininem mnenju.

Teorema v višino meri le 1.400 mm vendar se s 5.400 mm precej razteza v dolžino. Zasnovali so ga na električni rolkasti platformi, z baterijami čisto na dnu, za sprostitev maksimalnega notranje prostore, ki sprejme pet potnikov – razporeditev je takšna, da voznik sedi sredinsko, če lahko temu tako rečemo, saj sploh nima volana. Namreč, kot vsi sodobni električarju, je tudi Teorema sposobna samostojne vožnje.

Notranjost, dostopna s premično streho in ne klasičnimi vrati, omogoča različne konfiguracije, za najbolj prijetno počutje na daljših poteh. S premikom sedežev lahko ustvarimo mobilno pisarno ali pa se sproščamo ob gledanju virtualnih posnetkov, projiciranih na vetrobransko in stranska stekla. Teorema kot že ime namiguje zaenkrat ostaja teoretična, serijska oblika je malo verjetna.

Žiga Kolman
foto: Pininfarina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button