AvtomobilizemNovice

Ford Mustang se podaja v dirkalni razred GT3

Mustang z velikim zadnjim krilcem se bo na dirkaške steze podal v sezoni 2024.

Svet dirkaške serije GT3 je v zadnjem času pritegnil veliko pozornosti, saj je z napovednikom GR GT3 dirkalnika, svoj interes izkazala Toyota, sedaj pa se jim pridružuje še modri oval, s potrjenimi načrti vstopa v ta dirkaški razred z novim Mustangom GT3 in tovarniško podprto ekipo IMSA GTD Pro.

Po besedah oddelka Ford Performance, bo dirkaški Mustang pripravljen že za sezono 2024, s premierno na legendarni 24 urni dirki v Daytoni, v istem letu pa bo dirkalni as na voljo tudi za privatna moštva.

Zaenkrat so pri Fordu s tehničnimi podrobnostmi skopi, bodo pa uporabili atmosferski 5-litrski V8 motor, izdelan v povezavi z britanskim podjetjem M-Sport, tako ima Mustang potencial postati najglasnejši avtomobil na stezi. Osemvaljnik bo povezan z zadaj nameščenim menjalnikom, vzmetenje bo »double-wishbone« spredaj in zadaj, karoserija ter aerodinamični dodatki pa bodo izdelani iz ogljikovih vlaken.

To pa še ni vse, poleg vstopa v razred GT3, je Ford Performance potrdil nadaljevanje podpore privatnih moštev v razredu GT4 in prihod čisto novega Mustanga GT4, ki bo luč sveta ugledal eno leto prej, kot zmogljivejši brat.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button