AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Fisker Ocean z novim mejnikom v dosegu

Ocean Extreme z enim polnjenjem preko 700 kilometrov.

Fisker je s prihajajočim električnim SUV-jem Ocean Extreme postavil nov mejnik v dosegu, saj so z enim polnjenjem uspeli prevoziti najdaljšo razdaljo med vsemi baterijsko električnimi vozili, ki so na voljo na evropskih tleh. Impresiven domet v kombiniranem režimu znaša po merjenju WLTP kar 707 kilometrov, s čimer so presegli prvotna pričakovanja.

S to številko so se udobno umestili pred posodobljeno Teslo Model S s 634 kilometri dosega, kljub trditvam je nekoliko pred njimi Mercedes-Benz EQS s 759 kilometri dosega, vendar ima le ta prednost aerodinamične limuzinske oblike, medtem kot Ocean pomika meje električnih SUV-jev. Kakšna baterija se sicer skriva na dnu novega Fisker Ocean Extreme še ni znano, a brez dvoma premore kapaciteto vsaj 100 kWh. Za pogon najvišje umeščen model uporablja par elektromotorjev, z možnostjo preklopa na zadnji pogon za zmanjšanje porabe, po potrebi pa lahko v načinu Boost Mode razpusti 558 KM in stotico doseže v manj kot štirih sekundah.

Fisker je pri svojih novih izdelkih ubral trajnostni pristop, saj bodo uporabili veliko recikliranih in okolju prijaznih materialov ter najsodobnejšo tehnologijo, ki omogoča prav rekorden domet. V SUV-ju Ocean so združili moderno oblikovanje, inovacije in zmerno cenovno dostopnost, na voljo bo v treh izvedenkah – Sport, Ultra in Extreme. Kupci lahko svojega idealnega Oceana konfigurirajo in naročijo kar preko Fiskerjeve spletne strani, prve dostave naj bi stekle po 28. aprilu letos, ko bodo prejeli evropsko homologacijo. Cen za staro celino še niso objavili, v ZDA se vstopni Ocean Sport z enim elektromotorjem in 400 kilometri dosega prične pri 37.499 dolarjih (34.636 evrih).

Žiga Kolman
foto: Fisker

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button