AvtomobilizemNovice

Ferrarijev prvi SUV bo debitiral z markantnim V12

Italijani gredo na vse ali nič!

Ferrari je ena redkih športnih znamk, ki se močno otepa novodobnih standardov v avtomobilski industriji, vsaj ko je govora o športnih terencih in tudi o »downsizingu« oziroma nižanju volumna motorjev. O načrtovanem umiku markantnega V12 atmosferskega agregata smo že pisali in pri tem potočili solzo ali dve, tokrat pa smo bistveno bolje razpoloženi. Ferrari bo resda izdelal svojega prvega športnega terenca, vendar bo ta vseeno na voljo z legendarnim ducatom valjev. V12 še živi!

Vodilni pri »konjičku« so namreč tudi uradno podali izjavo, da bo Ferrari Purosangue v asfalt zagrizel (med drugim) tudi z V12 atmosferskim agregatom, ki si ga bo najverjetneje sposodil pri modelu 812 Superfast, čigar 6,5-litrski postroj zmore nekaj več kot 810 konjičev. Ta odločitev vodilnih v Maranellu vseeno malce (pozitivno) preseneča, saj imajo prav vsi rivali kot so Aston Martin DBX, Lamborghini Urus terthe Porsche Cayenne Turbo GT v svojih najbolje opremljenih različicah nameščen prisilno polnjeni V8 agregat.

Nadalje so avtomobilski poznavalci prepričani, da bo Purosangue na voljo s širšo motorno paleto, v kateri bi lahko pričakovali 3,9-litrski V8 s 620 KM iz modela Roma ali celo trilitrski twin-turbo V6 hibrid iz superšportnega 296 GTB modela, katerega električno-oktanska simbioza zmore 830 KM. Vendar sta obe opciji zaenkrat zgolj predmet špekulacije, zato bomo morali na več informacij počakati še nekaj tednov …

Blaž Likovič
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button