AvtomobilizemNovice

Ferrari F12 Berlinetta po polovični ceni oziroma za 170 tisočakov

V12 s 740 KM, glamurozno rumeno črto na pokrovu motorja in karbonskim držalom pijače v vrednosti 2.300 evrov.

V kolikor iščete super športno vozilo imate sladke skrbi, kajti na trgu se najde kar širok nabor ponudbe. Rdeči iz Maranella denimo tržijo več kot 10 modelov, o katerih moramo priznati, da je polovica v brezstrešni Spider izvedbi, pa vseeno. Vse to nadalje pomeni, da bo vrednost novega vozila precej hitro padla, saj si premožni lastniki želijo vonj po novem in svežem, zato rabljenih športnikov ne tolerirajo. Vsaj dolgo ne.

Nekoliko drugačna je zgodba pri osem let starem (starem?) Ferrariju F12 Berlinetti, ki se mu obeta status klaske – če je morda še nima. F12 je zamenjal model 599 in je bil v salonih na voljo pred aktualnim 812 superfastom, zato je bil svoj čas »češnja na torti« pri rdečem konjičku. Njegov 6,3-litrski atmosferski V12 agregat, ki obožuje vrtenje vse do 8.000 vrtljajev na minuto, zmore 740 KM in vozilo do stotice izstreli v okroglih treh sekundah. Popolnoma nov je stal najmanj 280 tisočakov, da se hitro prešli tristo in več pa je poskrbela vrednost dodatne opreme. Pri primerku na sliki smo naleteli na karbonsko voznikovo cono (5.153 €), sprednjo kamero (2.230 €), JBL-ovo ozvočenje (3.900 €), dvobarvna notranjost vozila (2.450 €) in nenazadnje celo držalo za pijačo iz karbona v vrednosti dobrih dveh tisočakov. Celotna dodatna oprema je zahtevala dobrih 26 tisočakov, zato je omenjeni Ferrari F12 Berlinetta delno podrejen tudi udobju, ne le športnosti.

Kljub izjemno visoki ceni je avtomobil zares čeden in odlično ohranjen. Se strinjate? Za boljši občutek in kurjo polt ob zvoku V12 agregata smo »pripeli« uradni napovedni video …

Blaž Likovič
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button