AvtomobilizemNovice

Ferrari BR20 – sveži ekskluzivnež iz Maranella

Kaj so po posebnem naročilu pripravili »rdeči iz Maranella« tokrat?

Že res, da Ferrarijevih modelov ni prav veliko na asfaltu, vsaj v naši deželici ne. Že ko se »konjiček« pripelje vzbuja precejšnjo mero zanimanja okolice, kaj šele če je resnični štirikolesni unikat. Pri Ferrariju namreč izdelujejo tudi vozila povsem po merah strank, ali pa vsaj približno tako, saj jih omejujejo zgolj fizikalne omejitve v avtomobilizmi in aktualna predpisana varnostna tehnologija.

Najbolj svež iz zbirke unikatov je Ferrari BR20, dvosedežni kupe z V12 agregatom, ki temelji na »shooting brake« modelu GTC4Lusso. Slednjega so izdelovali med letoma 2016 in 2020, tokrat pa je služil kot osnova za izpeljanko po kupčevih željah. Ta si je želela nekaj sodobnega s pridihom kupejev iz 50-ih oziroma 60-ih letih minulega stoletja z obveznim V12 agregatom. Kljub temu, da je BR20 kupejevske oblike s strmo spuščeno streho na zadku, je glede na GTCLusso daljši za 76 milimetrov. Preostale spremembe videza so predvsem kozmetične modifikacije z nekoliko spremenjeno pozicijo luči in rež za zajem hladilnega zraka. Unikatna so tudi 20-palčna platišča.

Ob vstopu v vozilo boste naleteli na oblazinjenje s temno rjavim Heritage Testa di Moro usnjem ter elemente odete v karbon ali rjavo barvo. Zadnji par sedežev je nadomestil nekakšen odlagalni prostor iz orehovine in dodatnim unikatnim vzorcem, medtem ko je prtljažni prostor še vedno ločen.

Največ vprašanj se poraja okoli agregata za katerega vemo le, da ima 12 valjev postavljenih v črko V. Glede na aktualno floto oziroma V12 agregat iz modela GTC4Lusso lahko sklepamo, da zmore približno 700 KM in prav toliko Nm navora, kar ga do stotice požene v manj kot treh sekundah in pol. Cena? Nepomembna, v primeru osnove po imenu GTC4Lusso pa ste morali pripraviti vsaj 300 tisočakov.

Blaž Likovič
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button