AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Equinox je najnovejši član Chevroletove električne družine

Kompaktni električni SUV bo na severnoameriške ceste zapeljal proti koncu leta 2023.

Chevrolet je napovedal novo električno pridobitev Equinox, s katerim bodo poskušali sledit uspehu manjših električnih modelov Bolt in Bolt EUV. Uradno bo luč sveta in začetek serijske proizvodnje doživel v jesenskih mesecih prihodnjega leta, ceno pa so postavili pri dosegljivih 30 tisoč dolarjih (26 tisoč evrih).

Equinox je za ameriško znamko izredno pomemben avtomobil, saj gre za drug najbolje prodajan model v njihovi floti, zato bo preobrazba v dostopnega električarja v tem segmentu igrala ključno vlogo pri nadaljnjem uspehu in povečani prodaji električno gnanih vozil. Equinox bo ponujen tako kot flotno vozilo za razne programe souporabe vozil, kot v maloprodaji z opremama LT in RS.

Zasnovali so ga na General Motors Ultium platformi, ki je nekakšna ameriška različica močno razširjene Volkswagnove MEB platforme. Tehničnih podatkov Chevrolet zaenkrat še ne razkriva, glede na sorodnost z Boltom pa gre pričakovati električno avtonomijo v območju 400 kilometrov.

Leto 2023 bo za legendarno ameriško znamko velika prelomnica, kajti v svojo električno paleto bodo dodali še poltovornjaka Silverado in SUV-ja Blazer – prihod slednjega je predviden že spomladi. Lahko katerega izmed omenjenih novih Chevroletov pričakujemo na stari celini? Težko verjetno, saj trenutno ponujajo le eno posebnost v obliki Corvette Stingray, a upanje vedno ostaja.

Žiga Kolman
foto: Chevrolet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button