AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Elon Musk nekoliko otožno priznava: Nič novih modelov v 2022.

Rekordni zaslužki v 2021 niso pohitrili razvoja Cyber Trucka ali Roadsterja!

Minulo leto 2021 je bilo za ameriško Teslo več kot uspešno. Samo v zadnjem četrtletju so menda pridelali 5,5 milijarde dolarjev čistega dobička, medtem ko so v celotnem letu dostavili 936.172 vozil, tretjino v zadnjem trimesečju. Musk nadalje trdi, da pomanjkanje polprevodnikov njihove proizvodnje in prodaje v letu 2022 ne bo ohromilo.

Malo manj razveseljujoč glas je Teslin šef uporabil ob napovedi razvoja Cyber Trucka ter Roadsterja, saj je že takoj na začetku dodal, da jih v 2022 ne gre pričakovati. Pravzaprav letos Tesla ne bo predstavila nobenega novega modela, kar je za Muska skoraj nepredstavljivo. Dodal je še, da upa (tako je, upa!), da jih svetu predstavi prihodnje leto. Seveda ni pozabil omeniti, da je glavni fokus v tem koledarskem letu zagotovo projekt Optimus, humanoidni robot, ki naj bi ravno tako odšel v serijsko proizvodnjo v torej prelomnem 2023.

Na koncu je razčistil še dilemo o Teslinem ljudskem modelu s ceno 25.000 dolarjev (22.227 €), ki je očitno izpadla iz prioritetnega sistema Muskove ekipe. Pravi, da vseeno ostaja na seznamu potencialnih projektov, vendar trenutno zanj nimajo posluha.

Blaž Likovič
foto: Tesla

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button