AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Elektromotor kot V8 iz škatlice

Webb Motorworks predstavlja e-Crate električni pogonski sklop zapakiran v klasičnem ohišju.

Vas mika predelava klasičnega avtomobila ali še posebej ameriškega mišičnjaka na električno energijo, vendar vas straši pogled električno napeljavo in komponente pod motornim pokrovom? Kanadsko podjetje Webb Motorworks predstavlja privlačno rešitev, saj lahko električni pogonski sklop zamaskirajo z videzom mogočnih ameriških motorjev.

Zanimiv produkt imenovan e-Crate lahko simulira videz različnih blokov V8 motorjev, kot je recimo Hemi, v prihodnje nameravajo ponudbo razširiti še z imitacijo V12 motorja. Ne gre le za nekakšno marketinško potezo ali samo vizualno atrakcijo, ti motorji so popolnoma kompatibilni za vgradnjo na originalne nosilce motorja. Po mnenju inženirjev pri Webbu, lahko celoten pogonski sklop vgradimo v enem vikendu.

Glede zmogljivosti elektromotorja bodo imele stranke veliko proste izbire, a sprva bosta na voljo različici z 250 in 375 KM in do nekje 700 Nm navora. Popoln videz lažnivega neslišnega pogonskega sklopa bodo lahko kupci dopolnili z izpušnim sistemom in votlim uplinjačem. Na priloženih fotografijah si lahko ogledate, kako takšen e-Crate motor izgleda pod pokrovom Forda Deuce Coupe iz leta 1932, Chevroleta Bel Air kabriolet iz 1957 in Chevroleta Camaro Z/28 iz leta 1969.

Žiga Kolman
foto: Webb Motorworks

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button