AvtomobilizemNovice

Električni Smart #1 pristal v Brabusovih rokah

VIDEO: Zlovešča stran novega križanca.

Pri Brabusu so znani po dinamičnih preobrazbah Mercedes-Benzovih modelov, vsake toliko pa iz njihove garaže zapelje tudi nabrit falot po imenu Smart. Pri »pametni« znamki so spomladi samozavestno zavili v električno obdobje s povsem novim vozilom po imenu #1 (hashtag one), ki je plod sodelovanja s kitajskim gigantom Geely. In kaj se zgodi, ko ne ravno dimenzijsko skromen Smart (v dolžino namreč meri 4,27 m) s kar 200 kW serijske moči zapelje izpod Brabusove nadgradnje?

 

Še več moči in še bolj športen videz bi zapisali povsem kratko. Pri Brabusu so namreč moč dveh elektromotorjev navili na kar 428 KM, zato Smart #1 Brabus do stotice pospeši v le 3,9 sekunde. Samo za primerjavo naj dodamo, da je to tako hitro kot to storita kreditirana atleta BMW M4 in Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ter le malenkost dlje kot recimo Lamborghini Urus. Ja, tako hiter je.

Pogonu pričakovano sledi še bolj športen videz, ki ga oblikujejo večje hladilne reže med žarometoma, ekskluzivna 19-palčna platišča, večji zadnji spojler in nenazadnje še nekaj v redečo odetih okrasnim elementov – tudi v notranjosti.

Pri Brabusu ciljajo na vozniško mladež, ki bo znala rokovati s popolnoma digitalizirano notranjostjo vozila, pa čeprav multimedijski sistem recimo ne podpira Apple CarPlaya ali Android Auta. Boste pa lahko pogon polnili vse do moči 150 kW v zakup, da avtonomija vozila po novem znaša le 400 kilometrov (40 manj kot pri klasičnem Smartu #1).

Blaž Likovič
foto: Brabus

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button