AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Električni AMG kabriolet bi lahko postal resničnost

Mercedesovi predstavniki namigujejo na električnega roadsterja prihodnosti.

Izdelava privlačnega električno gnanega kabrioleta je zahteven projekt, vsaj po mnenju vodilnih pri srebrnih puščicah, še posebej v času upadanja povpraševanja in nakupih kakršnih koli brezstrešnih avtomobilov. Sicer močan kitajski trg ni navdušen nad kabrioleti ali roadsterji, število kupcev je upadlo tudi v Evropi, a prepričani so, da je lahko takšen avtomobil atraktiven in obenem emocionalen produkt pri oblikovanju nove dobe znamke.

Na tak način se projekt sliši precej bolj obetavno, pa čeprav ne gre za brezstrešnega športnika kot smo jih ponavadi vajeni pri AMG-ju. »Poglobiti se moramo v razmišljanje in natančno izdelati električen avtomobil v obliki roadsterja,« je dejal Markus Schäfler. Odlična novica za tisto peščico ljubiteljev kabrioletov, saj bodo lahko kljub prehodu na električno energijo uživali veter v laseh.

»Ko razmišljamo o znamki AMG in njeni preobrazbi na elektriko, vsekakor razmišljamo tudi o kabrioletu.« Čeprav ni še nič uradno potrjeno, je glede na spodbudne besede moč pričakovati takšen električen AMG roadster, vendar nas bo še pred popolnim prehodom na elektriko razveselil prvi AMG razvit SL roadster, v tej izvedbi tudi še s klasičnim V8 motorjem.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button