AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Električna platforma za pomoč maloserijskih znamk

Tehnološka rešitev za dolgoročno preživetje malih proizvajalcev v električni dobi.

Oblikovanje in razvoj električnih avtomobilov je zelo draga igra, ki predstavlja veliko težavo za maloserijske avtomobilske znamke. Te se ponavadi ne valjajo v velikih denarnih rezervah, zato si razvoja lastnih električnih platform ne morejo privoščiti. Ne idealno, saj namerava veliko držav v nekaj letih prepovedati prodajo novih vozil z beninskimi in dizelskimi motorji.

Praktično rešitev predstavlja podjetje Watt Electric Vehicle Company iz Cornwalla v Britaniji, s svojo električno platformo namenjeno maloserijskim izdelovalcem avtomobilov. Lahkotna in čvrsta aluminijasta struktura je prilagodljiva kot osnova za športne avtomobile ali komercialna vozila, prav tako omogoča izbiro sprednjega, zadnjega ali štirikolesnega pogona. »Rolkasta« modularna platforma je skladna z vsemi ISO regulacijami in obveznimi evropskimi standardi.

Watt je zmožnost platforme ponazoril z izdelavo lastnega avtomobila, oblikovanega po legendarnem Porscheju 356a iz leta 1955. Klasično zunanjost dopolnjuje napredna tehnika pod površjem. Za pogon skrbi elektromotor s 40 kWh baterijskim sklopom, ki po merjenju WLTP ponuja do 370 kilometrov dometa. Ponaša se skupno maso nižjo od 1.000 kilogramov in idealno 50:50 razporeditvijo mase.

Žiga Kolman
foto: Watt Electric Vehicle Company

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button