AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Električna Opel Combo in Zafira še bolj družinsko usmerjena

Oplova ofenziva prenove električnih modelov se nadaljuje s Combom in Zafiro.

Opel se je lotil prenove dveh prostornih družinsko usmerjenih električnih modelov Combo in Zafira, ki poudarjata kombinacijo naprednih tehnologij, udobja in podaljšanega električnega dosega. Combo Electric in Zafira Electric sta zasnovana za različne potrebe in sta idealna izbira za prostočasne dejavnosti, dolga potovanja ali prevozne storitve. Combo lahko sprejme do sedem oseb, v Zafiri pa lahko udobno potuje do devet potnikov.

Oba modela se ponašata s prenovljenim sprednjim delom, ki ki se v prvi vrsti pohvali s prepoznavnim elementom Vizor, pri čemer so pri modelu Combo na voljo matrični LED žarometi Intelli-Lux. Popolnoma digitalni kokpit vključuje 10-palčni osrednji zaslon na dotik in 10-palčni zaslon namesto merilnikov, z zasnovo na platformi Snapdragon Cockpit podjetja Qualcomm Technologies, ki zagotavlja intuitivne funkcije informacijskih in zabavnih vsebin ter sodobno povezljivosti, vključno z brezžično povezavo s pametnim telefonom.

Opel Combo Electric, ki je pozicioniran kot idealno družinsko vozilo, ponuja prilagodljivo zasnovo in praktične funkcije, saj ponuja do 27 možnosti shranjevanja in prostornino prtljažnega prostora od 775 do 4.000 litrov. Za shranjevanje energije skrbi baterija s kapaciteto 50 kWh baterija, ki z enim polnjenjem omogoča do 330 km dosega, za prenos moči na sprednji kolesi pa elektromotor s 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora. Polnjenje baterija poteka preko standardnega izmeničnega priklopa z močjo 11 kW, medtem ko lahko hitri 100-kilovatni priklop baterijo do 80 odstotkov oskrbi v 30 minutah.

Večja Zafira Electric, zasnovana kot udoben potovalnik za največ devet oseb, je na voljo v dveh dolžinah in v primerjavi s predhodnikom ponuja izboljšano učinkovitost in doseg. Ponudba zajema bateriji s kapaciteto 50 kWh ali 75 kWh, katerih doseg je odmerjen pri  350 kilometrih. Za pogon je zadolžen enak elektromotor kot pri Combu, prav tako je enak sistem polnjenja, ki pri večji bateriji za enako opravilo potrebuje 45 minutni postanek. Zafira premore električna drsna vrata s senzorskim upravljanjem, možnosti panoramske steklene strehe in višino 1,90 metra, ki je primerna za vstop v podzemne parkirne garaže.

Varnostno plat obeh električnih modelov so okrepili s kar 18 sistemi za pomoč vozniku, med katerimi sta prilagodljivi tempomat in vzvratna kamera s 180-stopinjskim pogledom. Učinkovite in energetsko učinkovite funkcije se raztezajo na regenerativne zavorne sisteme in možnosti hitrega polnjenja. Opel bo kmalu začel s prejemanjem naročil obeh posodobljenih električnih enoprostorcev, ki sta ključnega pomena pri širjenju ponudbe sodobnih in družinsko prijaznih električnih vozil.

Žiga Kolman
foto: Opel

 

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button