AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Eksperimentalni Polestar 2 s 476 KM in sofisticiranim vzmetenjem

Polestar je na festivalu hitrosti v Goodwoodu navdušil s prototipnim 2.

Polestar že sedaj za model 2 ponuja opcijski Performace paket, ki prinaša prefinjeno ročno nastavljivo Öhlins vzmetenje in velike Brembo zavore z močnim ugrizom, tokrat so tem dobrinam dodali še povečano zmogljivost. Nabrušen neimenovan prototip je zasnovan na drugem eksperimentalnem modelu z vzdevkom »Beast« (zver), s katerim se poigravajo že nekaj mesecev.

Direktor podjetja Thomas Ingenlath je izzval skupino inženirjev in oblikovalcev, da se poigrajo s Polestarjem 2 ter izdelajo vozilo, vredno razkritja na legendarnem dogodku v Goodwoodu. S tem prototipom želijo ponazoriti sposobnost mlade znamke in raziskati nova področja.

Prototipno dvojko poganja par elektromotorjev s skupno močjo 350 kW (476 KM) – 68 KM več v primerjavi s standardnim modelom. Zajetnejši kolesni loki laže sprejmejo 20 mm širše koloteke in večja kolesa in zavore s šestbatnimi čeljustmi. Če se podamo globje, naletimo na vzmetenje 80 odstotkov trše spredaj in 40 odstotkov trše zadaj ter ojačitve iz karbonskih vlaken. Številk zmogljivosti niso razkrili, vendar je prototip do stotice opazno bolj poskočen od osnovnih 4,7 sekund.

Na oblikovne področju so Polestar 2 obogatili z novimi odbijači, obarvano sprednjo masko in vzdolžno dirkaško črto. Menite, da bi lahko Polestar iz tega prototipa pripravil divjo serijsko različico?

Žiga Kolman
foto: Polestar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button