AvtomobilizemNovice

Ekskluzivni Rolls-Royce Boat Tail za 26 milijonov

Tretji član unikatne zbirke Boat Tailov v roke pomembne stranke Rolls-Roycea.

Rolls-Royce ponovno navdušuje z dragocenim unikatom na štirih kolesih, tretjo izdajo modela Boat Tail, z neverjetno stopnjo izdelave po meri, neprimerljivim prestižem in redkostjo. Prejšnja dva modela so predali v roke raperskem zvezdniku Jay-Z in premožnem kitajskem poslovnežu, tretji primerek bo krasil garažo mecena, čigar družinsko podjetje je zraslo iz očetovih začetkov v industriji biserov.

Prav tu se skriva prava posebnost tretjega Boat Taila, saj so videz navdahnili biseri podarjeni s strani stranke, s tem razlogom je zunanjost obarvana v biserno barvo, ki je nekakšna mešanica blede rožnate, zlate in barve ostrig, katere odsev se spreminja glede na svetlobo. Sprednji del krasi maska izdelana iz enega kosa aluminija, na zadku pa najdemo lesen pokrov, ki se odpira v slogu metuljevih kril – pod seboj skriva opremo za luksuzen piknik. Češnja na vrhu torte je sprednja maskota Spirit of Ecstasy obogatena z rožnatim zlatom.

Prestiž zunanjosti se prenaša v udobno notranjost odeto v kakovostno usnje v barvah konjaka in ostrig, z okrasnimi površinami iz orehovega lesa, elegantnimi linijami iz rožnatega zlata ter osrednjo uro iz strankine osebne zbirke.

Kot pri prejšnjih izdajah Boat Tail tudi najnovejši član ne posega po mehanskih spremembah, tako za pogon 5,8-metrske cestne križarke še vedno skrbi 6,75-litrski V12 podprt z dvema turbinama, ki ustvari prijetnih 571 KM in 900 Nm navora. Kljub svoji masi se lahko do stotice požene v 5,4 sekundah, vendar takšne živahne vožnje Boat Tail za 26 milijonov evrov ne bo doživel.

Žiga Kolman
foto: Rolls-Royce

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button