AvtomobilizemNovice

Ekskluzivni Audi RS Q3 Edition za 10. obletnico

Audi bo s posebno serijo 555 primerkov počastil 10. rojstni dan RS Q3.

Kar težko je verjeti, da je Audi RS Q3 na sceni že 10 let. Križanec s poskočnim petvaljnim turbo motorjem je na trg zapeljal leta 2013 in po desetih letih uspešnega dirjanja z družino na krovu, se je Audi odločil izdelati posebno jubilejno izdajo Edition 10 Years.

Kljub imenitnem opisu z Audijeve strani, gre praktično za RS Q3 s paketom črnih okrasnih dodatkov in nekaj manjšimi popravki. Na zunaj se pohvali s črnimi 21-pačnimi platišči, črnimi obrobami oken, črnima vzvratnima ogledaloma, prav tako se črnina razteza na zadnji difuzor, prednji odbijač in Audijeve logotipe. Nekoliko zatemnjena sta sprednja LED žarometa, za kontrast pa poskrbita dve svetlejši karoserijski barvi – Dew srebrna in Chronos kovinsko siva.

V notranjosti so RS Q3 Edition 10 Years namenili ekskluzivne RS školjkaste karbonske športne sedeže, sicer se nadaljuje črna tematika pri oblazinjenju v kombinaciji usnja in materiala dinamica, monotonost nekoliko razbijejo šivi v bakrenem odtenku ter nekaj rdečih površin. Predpražniki so okrašeni z RS Q3 napisom, na številčno omejitev serije spominjajo tudi digitalni merilniki.

Pod kožo poskočnega križanca ni prišlo do sprememb, še vedno ga poganja 2,5-litrski prisilno polnjen vrstni petvaljni bencinar s 294 kW (400 KM) in 480 Nm navora, kar se na vsa štiri kolesa prenaša preko sedemstopenjskega S tronic samodejnega menjalnika. V polnem galopu se lahko RS Q3 do stotice požene v 4,5 sekundah in doseže najvišjo hitrost 250 km/h (z doplačilom 280 km/h). Naročila za 555 primerkov Edition 10 Years bodo začeli sprejemati s koncem oktobra, za paket bo potrebno odšteti dodatnih 5.990 evrov.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button