AvtomobilizemNovice

Edini Ferrari Enzo v mat črni barvi išče nov dom

Ferrari Enzo se je zapisal med najbolj poželjive in seveda redke hiperšportnike prejšnje generacije, saj so jih izdelali le malenkost preko 400, a med njimi se znajdejo še bolj posebni primerki, kot je mat črn model s serijsko številko 136069. V tistih časih je bila barvan paleta precej okrnjena v primerjavi z današnjo ponudbo, zato je večina Enzov rdečih, rumenih ali črnih, približno 20 pa je bilo obarvanih v edinstvene odtenke.

Med poletnimi meseci je novim dom iskal edini beli Enzo, tokrat bodo pri avkcijski hiši RM Sotheby’s dražili edinega mat črnega (Nero Opaco), katerega so izdelali po željah brunejske kraljeve družine, ki so znani po naročanju unikatnih avtomobilov. Čeprav je mat črna barva dandanes pri novih modelih izredno popularna, je bil Enzo prvi dostavljen v tej čudoviti specifikacij. Izdelava dotičnega primerka je stekla 8. junija 2004, tovarno v Maranellu je zapustil 15. oktobra isto leto.

Nedavno je Nero Opaco Enzo z ujemajočo črno usnjeno notranjostjo doživel kozmetično prenovo pri podjetju Carrozzeria Zanasi. Račun obsežne olepšave, ki je prinesla nova stikala, svetila, stekla in določene manjše elemente, je znašal vrtoglavih 110 tisoč evrov. Sicer je črni Enzo izredno ohranjen, saj se je dolga leta pred očmi javnosti skrival v varnem zavetju garaž, obenem so z njim prevozili zgolj 5.730 kilometrov. Poslednji Ferrarijev hiperšportnik z atmosferskim V12 motorjem bo novega lastnika iskal na »slepi« dražbi z zapečatenimi ponudbami, pričakujemo lahko večmilijonski izkupiček.

Žiga Kolman
foto: RM Sotheby’s

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button