AvtomobilizemNovice

Edini beli Ferrari Enzo išče novega lastnika

Manj kot 20 Enzov je tovarno zapustilo v unikatni ne-standardni barvi, ta je edini beli.

Svet je poln skrivnosti, kot so pošast iz jezera Loch Ness, Bigfoot ali beli Ferrari Enzo, za katere trdijo, da so jih videli, a nihče ne more potrditi njihovega obstoja. Vsaj do sedaj, ko se je našel eden in edini beli obarvani Enzo, ki bo 29. junija iskal nov dom na dražbi hiše RM Sotheby’s.

Pri avkcijski hiši ga opisujejo kot bajeslovnega Enza, saj je edini tovarno v Maranellu zapustil v karoserijski barvi Bianco Avus in je član elitne dvajseterice obarvane v ekskluzivnih odtenkih, interno imenovanih kot »exrtacampionario« avtomobili za najbolj posebne stranke. Edinstven beli Enzo s številko šasije 133023 je bil dokončan maja leta 2003, s kontrastno notranjostjo odeto v črno usnje, Rosso Corsa rdečimi analognimi merilniki in karbonskima školjkastima sedežema s črnimi tekstilnimi nasloni.

Ker je nemudoma po koncu izdelave odšel v roke zasebnega nemško-švicarskega milijarderja, so skoraj dvomili v njegov obstoj, nato so ga leta 2011 odpeljali v Hong Kong, kjer je ostal neregistriran in sameval v garaži. Na števcu je manj kot 10 tisoč kilometrov, tako 6-litrski atmosferski V12 v osrčju skriva še veliko veselja in energičnosti, za navduševanje novega lastnika.

Žiga Kolman
foto: RM Sotheby’s

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button