AvtomobilizemNovice

Dve obeležilni izdaji Mercedesa razred G

Omejeni izdaji Mercedesa razred G po okusu različnih strank.

Mercedesov legendarni terenec G Wagen se v svoji aktualni podobi počasi poslavlja, saj ga bo v bližnji prihodnosti nadomestil električni naslednik. Do takrat bodo lahko kupci še vedno uživali za volanom robustnega SUV-ja z mogočnimi motorji, največje privržence pa čakata dve omejeni izdaji, ki poudarjata dva svetova.

Prvi posebnež je nastopaški Mercedes-AMG G 63 Grand Edition, ki na osnovi kraljeve izvedenke poudarja status tega zmogljivega terenskega vozila. Izdelava bo omejena na zgolj 1.000 primerkov, odetih v unikatno Night Black Magno karoserijsko barvo iz zbirke Manufaktur in s kontrastnimi zlatimi podrobnostmi. S temi oblikovnimi elementi se poklanjajo izvirnemu razred G iz leta 1979. Med številne zlate okraske prištevamo logotip AMG, trikrako zvezdo, embleme na maski motorja, sprednjem in zadnjem odbijaču ter obroču rezervnega kolesa. V zlato so odeta tudi zajetna 22-palčna kovana platišča.

V notranjosti se nadaljuje črno-zlata kombinacija z osvetljenimi AMG logotipi na notranjih pragovih vrat, črnim usnjenim oblazinjenjem z zlatim prešitjem, ki se razteza tudi na talne obloge. Preostale površine kabine so izdelane iz ogljikovih vlaken, kar sovpada s športno tematiko AMG G 63. Za impozantnega AMG-ja s 4-litrskim twin-turbo V8 motorjem in 585 KM bo potrebno v domači Nemčiji odšteti najmanj 228.896 evrov, vključno s paketom opreme Expressive.

Druga omejena serija Mercedesa razred G sliši na ime Final Edition in se poklanja 30. obletnici znamenitega nemškega terenca. Za osnovo so izbrali model G 500 z grmečim V8 motorjem s 421 KM. Na voljo bo v treh barvnih paketih, Obsidian Black, Opalith White Magno in Olive Magno, vsak omejen na 500 enot. Final Edition prinaša 20-palčna lahka platišča obarvana v barvi karoserije, jubilejne logotipe na kljukah vrat, ki se ob odprtju vrat projicirajo tudi na tla in kromirane okrasne površine.

Unikatnem tretmaju ni ubežala niti notranjost prevlečena v kakovostno Nappa usnje, okrašena z osvetljenimi »Final Edition« napisi na pragovih in ploščico na ključu iz pravega srebrnega kovanca. Standardna oprema Superior Line vključuje prostorsko ozvočenje znamke Burmester, električno pomične sedeže in dvotonsko oblazinjenje. Kupci bodo ob nakupu G 500 Final Edition prejeli ekskluzivno prevleko vozila z napisom »Stronger than time«, kar se že spodobi, če bodo morali zanj odšteti najmanj 196.350 evrov.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button