AvtomobilizemNovice

DS 3 in DS 4 z novim hibridnim pogonom

Samopolnilni sistem Hybrid bo zapolnil vrzel do prihoda električnega pogona.

DS Automobiles z letošnjim letom pospešuje energetski prehod z uvedbo novih elektrificiranih pogonov za kompaktna modela DS 3 in DS 4, ki bo zapolnila vrzel pred prihodom popolnoma električnega sklopa. Tehnologija pod oznako Hybrid strankam ponuja samopolnilni hibridni sistem, ki v primerjavi s tradicionalnimi bencinskimi motorji povečuje udobje, energetsko učinkovitost in prihranek pri stroških.

Pogonski sklop Hybrid brezhibno združuje električni in bencinski motor, kar omogoča tiho električno vožnjo z ničelnimi emisijami ogljikovega dioksida in možnost vklopa bencinskega motorja za dodatno moč. Rezultat tega je izboljšano udobje vožnje, do 40 odstotkov manjša poraba goriva v mestih in večja zmogljivost. Modela DS 3 in DS 4 z oznako Hybrid se ponašata z do 20-odstotnim izboljšanjem izkoristka goriva in zmanjšanjem emisij ogljikovega dioksida do 27 gramov na kilometer, s čimer se v Franciji izogneta okoljskim kaznim, poleg tega se lahko poraba goriva v mestnih pogojih vožnje zmanjša za 38 odstotkov.

Hibridne komponente zavoljo premišljene integracije ne ogrožajo praktičnost ali prostornino prtljažnika. Sistem Hybrid sestavljajo 1,2-litrski trivaljni bencinski motor s 100 kW (136 KM) in 230 Nm navora, kompaktem elektromotor z močjo 21 kW (28 KM) ter 0,9 kWh litij-ionsko baterijo, kar zagotavlja nemoteno podajanje moči in izboljšano odzivnost. Za prenos moči na kolesa skrbi šeststopenjski samodejni menjalnik e-DCS6 z dvojno sklopko, ki zagotavlja gladke prehode med viri energije.

Uvedba novih stopenj opreme Pallas in Étoile pri modelu DS 4 Hybrid dodatno krepi vozniško izkušnjo s kakovostnimk notranjimi obdelavami, napredno tehnologijo in opcijskimi paketi za dodatno udobje. Obe stopnji opreme sta opremljeni z bleščeče črnimi DS krilci in izpušnimi cevmi ter posebnimi 19-palčnimi platišči. Pallas ponuja notranjost iz tkanine Diamond Tungsten s črnim platnom, medtem ko Étoile ponuja možnosti oblazinjenja v črmi alakantari ali Criollo Brown Nappa usnje.

Tehnološki izboljšave prinašajo altivni tempomat s sistemom Stop & Go, opozorilnik za zapustitev voznega pasu, parkirne senzorje spredaj in zadaj s kamero za vzvratno vožnjo ter matrične LED žaromete. Opcijska paketa, Comfort in Tech v ponujata dodatno udobje in tehnološke funkcije, kot sta vozni pripomoček druge stopnje avtonomije ter odločen zvočni sistem Focal Electra. Cena vozila hibridnega DS 3 se začne pri 39.950 evrih, cena vozila DS 4 Hybrid pa pri 44.250 evrih.

Žiga Kolman
foto: DS Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button