AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Doktor opravil poseg zahvaljujoč bateriji vozila

Ni elektrike, ni panike. Če imate Riviana R1T …

Zanimiva zgodba prihaja iz teksaškega mesta Austin, kjer je dr. Christopher Yang opravil medicinski poseg zgolj in le zaradi črpanja električne energije iz električnega vozila. Da je vest še bolj zanimiva, gre za izvedbo vazektomije in napajanje energije iz vozila Rivian R1T.

Neimenovani pacient se je odločil opraviti poseg, po katerem je moški neploden. In ko se je zglasil na kliniki je doživel mrk, dobesedno. Tamkajšnjo sosesko je namreč doletel izpad električnega napajanja, kar se načeloma rešuje z uporabo posebnih dizelskih agregatov in večjih baterij, ki skrbijo za kratkotrajno nemoteno dobavo električne energije. Tokrat temu očitno ni bilo tako, zato je doktor Yang v služnost vpoklical svoje električni poltovornjak Rivian, katerega baterija (105kWh, 135kWh ali 180kWh) sicer ni znana, je pa zadostila potrebam po energiji.

Tako se je relativno rutinski poseg lahko opravil brez zapletov in električni voz je tako dobesedno poskrbel za kirurško povzročeno neplodnost skoraj nesrečnega pacienta.

Blaž Likovič
foto: Rivian

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button