AvtomobilizemNovice

DMC je nabrusil Maseratijevega superšportnika

Nemški predelovalec predstavlja svojo vizijo italijanskega športnika.

Nemški predelovalec DMC je pripravil svoj paket modifikacij novega Maseratija MC20. Bogata preobrazba prinaša oblikovne spremembe v slogu dirkalnikov razreda GT3 in več zmogljivosti motorja Nettuno.

Začnimo najprej pri samem osrčju Maseratija MC20, torej 3-litrskem V6 podprtem z dvema turbinama, katerega moč je s pomočjo nove ECU nadzorne enote, športnega zračnega filtra in izpušnega sistema zrasla s 630 na 725 KM, navor pa s 730 na 876 Nm. Čeprav DMC ne navaja podatkov zmogljivosti, lahko brezskrbno pričakujemo izboljšanje 2,9-sekundnega pospeška do stotice in standardne najvišje hitrosti 325 km/h.

DMC-jev športni paket na področju oblikovanja prinaša nov sprednji odbijač z večjimi zračnimi odprtinami v slogu dirkalnih avtomobilov in iz ogljikovih vlaken izdelan sprednji pokrov, večje zadnje krilce, stranska pragova ter zadnji difuzor. Svež komplet vzmetenja DMC-jevega MC20 spusti za 30 mm bližje k tlom, za zaključek zunanje preobrazbe poskrbijo 20- in 21-palčna platišča kanadskega proizvajalca Pur Wheels. Pozabili niso na notranjost, odeto v mehko redeče usnje, ujemajoče s karoserijsko barvo in seveda okrasne elemente iz ogljikovih vlaken.

Žiga Kolman
foto: DMC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button