AvtomobilizemNovice

Dinamični novi Porsche Cayenne GTS

GTS obljublja popolno harmonijo udobja in športnosti.

Po premieri prenovljenega Cayenne, najhitrejše ime Stuttgarta predstavlja izvedenki z oznako GTS, ki tako pri SUV-ju in kupeju pomeni popolno izbiro, v kateri se prepletajo ravno pravšnja zmogljivost V8 motorja, udobje ter uporabnost. Nosilca kratice GTS, krajše za Gran Turismo Sport, obljubljata vznemirljivo vozno izkušnjo s poudarkom na dinamiki in udobju na dolgih razdaljah.

Največja značilnost Cayennov GTS je skrbno umerjeno podvozje, ki ga odlikujeta specifična nastavitev in za 10 milimetrov nižja oddeljanst od tal za večjo okretnost. Opremljen s prilagodljivim zračnim vzmetenjem, sistemom Porsche Active Suspension Management (PASM) in sistemom vektoringa navora, GTS zagotavlja optimalno zmogljivost na cesti. Natančnost krmiljenja in podajanja informacij vozniku dodatno doprinašata sistem za nadzor oprijema in dinamični nadzor šasije.

Pod motornim pokrovom modelov GTS se skriva karizmatični 4-litrski V8 podprt z dvema turbinama, ki so ga je skrbno razvili in izdelali v obratu v Zuffenhausnu. Z obsežnimi tehničnimi spremembami so dosegli večjo učinkovitost in občutno povečanje zmogljivosti, saj motor zdaj zagotavlja 368 kW (500 KM) in 660 Nm navora. V kombinaciji s hitrim osemstopenjskim samodjenim menjalnikom in oprijemom štirikolesnega pogona, Cayenne GTS do stotice pospeši v prijetnij 4,4 sekunde ter doseže najvišjo hitrost 275 km/h.

Novi Cayenne GTS se tako kot ostali istoimenski modeli prejšnjih generacij, ponaša s prepoznavnim oblikovalskim pristopom. S črnimi napisi športne kratice, povečanimi odprtinami za dovod zraka, temno obarvanimi žarometi in zadnjimi lučmi, zunanjost izžareva športno energičnost. Serijski paket Sport Design doda še več razkošja v obliki sijajno črnih elementov karoserije in izpušnimi cevmi v temno bronasti barvi. V notranjosti kabino krasi alakantari podoben material Race-Tex, ki ponuja razkošen, a hrati športen občutek, medtem ko posebna paketa GTS v barvi Carmine Red ali Slate Grey Neo omogočata individualno prilagajanje.

Najnovejši dvojec Cayennov GTS se pohvali z dobrotami nedavne nadgradnje, kamor prištevami napredne funkcije, kot je Porsche Driver Experience z ukrivljeno digitalno instrumentno ploščo in dodatnim zaslonom za animiranje sovoznika. Široma paleta doplačilne opreme med drugim zajema zatemnjene LED matrične žaromete, prilagodljivo zračno vzmetenje, prostorsko ozvočenje znamke Bose in ambientalno osvetlitev.

Elegantno zaokroženi Cayenne GTS Coupé serijsko ponuja panoramsko stekleno streho in prilagodljivo zadnje krilce, za dodatne novce pa si lahko kupci omislijo bronast obarvana sredinsko namešene izpušne cevi ter streho in zadnji spojler iz ogljikovih vlaken, kar maso vozila zmanjša za 25 kilogramov. Dvojec osveženih Cayenne GTS in GTS Coupé je mogoče naročiti že zdaj, dobava prvih primerkov pa naj bi na stari celini stekla predvidoma letos poleti.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button