AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Denarnici prijaznejša različica novega Smarta #1

Smart #1 premore manjšo baterijo in ugodnejšo vstopno ceno.

Smart širi portfelj novega električnega modela #1 z dostopnejšo različico Pro, s čimer so ponudbo povečali na šest modelov. Nova pridobitev povečuje raznolikost Smartove ponudbe, da bi ponudil izpolnili želje in individualne potrebe po mobilnosti. Model Pro bo na evropskih trgih predstavljen že sredi letošnje jeseni, pomladi 2024 pa bo postopoma predstavljen tudi na drugih trgih.

Odlika Smarta #1 Pro je njegova baterija, ki je z 49 kWh nekoliko manjša v primerjavi z vozilom #1 Pro+, kar pomeni približno pet tisočakov nižjo začetno ceno od ostalih različic in posledično večjo dostopnost. Tako kot drugi modeli v portfelju je tudi Pro prilagojen standardom premijskega razreda. Poganja ga elektromotor z največjo močjo 200 kW (272 KM) in 343 Nm navora, kar je razmeroma veliko v tem segmentu. Več podrobnosti o novem Smartu #1 smo zapisali že TUKAJ.

Pro ohranja tipično zasnovo #1. Zaradi panoramske halo strehe, visokokakovostnih sedežev iz umetnega usnja, skritih vratnih kljuk in ambientalne osvetlitve s 64 nastavljivimi barvami je nezmotno eleganten mestni sopotnik. Pod čudovito oblikovano lupino se skriva nekoliko manjša litij-železo-fosfatna (LFP) baterija s kapaciteto 49 kWh. Z njo lahko #1 Pro brez vmesnega polnjenja udobno doseže do 310 kilometrov po merjenju WLTP. V optimalnih razmerah lahko s 130-kilovatnim enosmernim polnjenjem baterijo do 80 odstotkov oskrbimo v manj kot 30 minutah. Čeprav gre za cenovno ugodnejši model, bodo kupci serijsko prejelo samodejno dvopodročni klimatsko napravo, napredno digitalno okolje in električno ogrevanje sprednjih sedežev, medtem ko zunanjost krasijo 19-palčnima platišča ter CyberSparks LED žarometa.

Model Pro se pridružuje ponudbi izdelkov #1 na dni verige, sledijo mu različice Pro+, Premium, Pulse, športni Brabus in posebna različica Launch Edition. Smarta #1 Pro bo kmalu mogoče naročiti prek spleta ali pri najbližjem zastopniku na izbranih evropskih trgih. Cena se v Nemčiji začne pri 37.490 evrih.

Žiga Kolman
foto: Smart

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button