AvtomobilizemNovice

Dacia Jogger kmalu s hibridnim pogonom

Praktični sedemsedežni Jogger bo prejel Renaultov E-Tech hibridni pogonski sklop.

Naslednje leto prihaja drugi elektrificiran model romunske znamke v obliki Joggerja hybrid, ki bo povsem verjetno postal najugodnejši hibridni enoprosotrec na trgu. Za pogon bo skrbel poznani sistem iz Renaulta Clio E-Tech in Captur E-Tech, premierno se bo elektrificirani Jogger predstavil na pariškem avtomobilskem salonu konec tega meseca.

Pod pokrovom hibridnega Joggerja bo brnel 1,6-litrski bencinski motor s povezavi z dvema elektromotorjema in 1,2 kWh baterijo, ki bo zagotavljala energijo za kratke neslišne razdalje. Sistemska moč bo verjetno enakih 144 KM in 250 Nm navora kot pri Renaultovih modelih, vendar bosta pospešek do stotice v 9,9 sekundah in najvišja hitrost 180 km/h zaradi Joggerjeve večje mase nekoliko okrnjena. Vseeno se lahko nadejamo boljše zmogljivosti kor pri obstoječem litrskem motorju s 110 KM in 200 Nm navora.

Dacia Joggerja z opremo Essential trenutno ceni na 16.590 evrov, kar je najugodnejša cena za sedemsedežni avtomobil na trgu. Hibridna različica bo ocenjena na približno 22 tisočakov, enakega cenovnega poskoka je bil deležen Clio E-Tech. Čeprav fleksibilnost platforme omogoča vgradnjo priključno-hibridnega sklopa, takšnih načrtov pri Dacii zaenkrat nimajo. Hibridni Jogger bo postal drugi elektrificiran model v paleti, poleg izključno električnega malčka Spring, sledilo jih bo še več, saj namerava podjetje z letom 2030 v Evropi nastopiti kot povsem električna znamka.

Žiga Kolman
foto: Dacia

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button