AvtomobilizemNovice

Dacia Duster tudi v prihodnje kot partner z gorskimi reševalci

Avtomobilska znamka Dacia se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah dobro poistovetila s slovenskimi gorskimi reševalci.

Po dolgoletnih dobrih izkušnjah z uporabo številnih Dusterjev je Dacia junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo spet predala tri nova terenska vozila Dacia Duster. S tem Dacia že devetič obnavlja svojo zaobljubo ponosnega podpornika Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

»Preverjene Dacie Duster uporabljamo gorski reševalci zdaj že deveto leto. Ta model tako pri svojem delu spremljamo že vse od prve generacije. Že takrat nas je Duster pozitivno presenetil s svojimi zmogljivostmi na terenu. Skozi vsa leta prenov in nadgradenj je ohranil bistveno – zmogljivosti na zahtevnih poteh. Ob tem pa je Duster z vsako generacijo prijetno presenetil z večjim udobjem, novimi uporabnimi funkcijami in nenazadnje tudi sodobnim izgledom. Naši reševalci še danes uporabljajo tudi Dusterje prve generacije. V vseh teh letih smo se tako lahko osebno prepričali, da je Dacia Duster čisto pravi, zelo zanesljivi in zmogljivi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer je prav hitrost pomembna za uspešnost intervencije«, pojasnjujejo pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu pri Gorski reševalni zvezi Slovenije in dodajajo: »Deveto leto sodelovanja tako nadaljujemo s tremi povsem novimi Dusterji, ki nam bodo leto dni pomagali pri našem delu«.

Nova tri vozila Dacia Duster 1.5 Blue dCi 115 4×4 so prevzela društva gorske reševalne službe iz Rateč, Bohinja in Koroške. Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije tako letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Če bi prišlo do nesreče nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.

Rudi Leskovec
foto: Dacia

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button