AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Cupra UrbanRebel dobiva serijsko podobo

Cuprin električni malček bo tretji model na Volkswagnovi novi pomanjšani platformi.

Poleg Volkswagna in Škode, je prve obrise prihajajočega vstopnega malega električnega modela predstavila tudi Cupra. Prva skica najmanjšega člana temperamentne španske znamke, vsebuje številne podrobnosti lanskoletnega koncepta UrbanRebel.

S fotografij je nemudoma razvidno, da bo serijski model precej bolj umirjen od divjega dirkaško nastrojenega koncepta. Namesto zajetnega zadnjega krilca so mu nadeli manjši strešni spojler, manj agresivna sta tudi prednji in zadnji del. Precej višja je tudi strešna linija proti zadku, saj bo novi Cuprin malček povsem verjetno petvratna kombilimuzina.

Zaradi Cuprinega položaja v koncernu, kot športna veja Seata, bo najmanjši električni član v primerjavi s Škodino in Volkswagnovo izpeljanko nekoliko bolj športno začinjen, hkrati bo predstavljal konkurenco Alpine R5 ter Miniju Electric. Kot pri preostalih dveh sorodnih modelih, lahko pričakujemo uporabo enake MEB Entry platforme in prihod v letu 2025.

Na krovu bomo namesto zajetnejše 77 kWh baterije, kakršno uporablja večji Born, našli manjšo enoto s kapaciteto med 45 in 58 kWh. Pričakujemo nekaj manj dometa kot pri Volkswagnu ID.1, saj se bodo pri Cupri bolj osredotočali na zmogljivost in dinamiko pogonskega sklopa. Za primerjavo, UrbanRebel koncept zmore 340 KM oziroma 435 KM za kratek čas, in tako do stotice pospeši v zgolj 3,2 sekundah. Obstaja možnost ohranitve dveh elektromotorjev pri serijskem modelu, vendar bo moč omiljena, osnovna različica z zadnjim pogonom pa naj bi ponujala največ 200 KM.

Žiga Kolman
foto: Cupra

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button