AvtomobilizemNovice

Continental GT Speed tudi v brezstrešni izvedbi

Bentley predstavlja najzmogljivejšega pri hiši tudi v »cabrio« različici.

Pred tedni smo hvalisali prihod Speed izvedenke Bentleyevega modela Continental GT, kar lahko preverite TUKAJ, zato bomo tokrat le nadaljevali pripoved s prihodom brezstrešne različice. Ta ohranja vse tiste prvine, ki jih zagotavlja kupe. Gre torej za najbolj zmogljivega pri britanski znamki športnih in razkošnih štirikolesnikov, ki temelji na VAG-ovem šestlitrskem W12 TSI agregatu s 659 KM in 900 Nm navora. Za mirnost vozila ob zavojih bosta skrbela štirikolesno krmiljenje ter elektronski diferencial na zadnji osi.

Zmogljivost pod motornim pokrovom so pri Bentleyju lično zapakirali v agresivno-športno podobno, rahlo prikrito z unikatnimi zunanjimi ter ambientalnimi dekorativnimi elementi. Izstopajo kovana 22-palčna Speed platišča, z lično kromano obrobo obdana oba boka vozila katerih linije se združijo na zadku ter možnost izbire premične strešne barve v kar sedmih odtenkih. Angleži so zatrdili, da je zvočna izolacija kabine primerljiva s kupejem pretekle generacije Continentala GT, kar je v svetu kabrioletov prava redkost.

Možnosti osebne prilagoditve številne in pravzaprav omejene le na vaš bančni račun, več pa lahko preverite na uradni Bentley Motors spletni strani TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button