AvtomobilizemNovice

Najhitrejši med svojimi: Novi Bentley Continental GT Speed

VIDEO: Bentley je povečal dinamičnost svoje flote z izvedenko Speed.

Kot to Britanci radi počno, bomo najprej pričeli s superlativi. Novi Continental GT Speed je najbolj zmogljiv športno-orientiran Bentley do današnjega dne. In to brez iskanja kompromisov pri udobju in razkošju. Napredna zasnova karoserije, ki prinaša povsem nove štiri tehnologije obdelave, ohranja udobje kljub povečanim športnim zmogljivostim.

Pod motornim pokrovom domuje izpopolnjeni prisilno polnjeni šestlitrski W12 TSI agregat s 659 KM in okroglimi 900 Nm navora. Dovolj, da dinamičnega britanca do kilometrske stotice požene v zgolj 3,6 sekunde in s pospeševanjem preneha pri končnih 335 km/h. Dodatno stabilnost vozila med dinamično vožnjo zagotavljata še štirikolesno krmiljenje in elektronsko krmiljeni diferencial na zadnji pogonski osi. Za krotenje podivjane črede konjev bodo skrbele povsem nove keramične zavore, ki prenašajo bistveno višjo obremenitev kot kovina.

Nič manj ne zaostaja stas vozila, ki ga definirata športno-agresiven videz in petično zasnovan ambient z neverjetnim sožitjem dinamike ter udobja. Seznam dodatne opreme je domišljavo dolg, zato ekskluzivno oplemenitenje vozila vsekakor ni pod vprašajem. O ceniku kakopak ni bilo govora, vendar kaj manj od 200 tisočakov nikar ne pričakujte …

 

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button