AvtomobilizemNovice

BYD z novim pametnim nadzorom šasije DiSus

DiSus podira meje sposobnosti delovanja avtomobilskega vzmetenja.

Eden največjih svetovnih proizvajalcev vozil sodobne mobilnosti, predstavlja novo inovativno tehnologijo sistema za nadzor nagibanja šasije DiSus, ki je plod lastnega razvoja in bo pomagal k izboljšanju vozne dinamike prihajajočih električnih vozil ter k povečani varnosti.

Po preboju na področju različnih pomembnih tehnologij za napredovanje vozil na novo energijo (NEV), je BYD prevzel glavno vlogo raziskovanja vertikalnega nadzora gibanja vozil in predstavil svoj prvi inteligentni sistem DiSus. Le-ta se deli na tri veje delovanja, in sicer na pametni nadzor blaženja karoserije DiSus-C, zračni sistem za nadzor karoserije DiSus-A in hidravlični sistem DiSus-P. Za razliko od ostalih podobnih sistemov gre tukaj za sistematično rešitev za nadzor gibanja.

Prvi prejemnik sistema DiSus bo Yangweng U8.

S sistemom DiSus izkoriščajo vse prednosti sodobnih električnih vozil in vzpostavljajo celovit sistem zaznavanja, odločanja in izvajanja dinamičnih gibov za izboljšano kakovost vožnje. DiSus lahko uravna bočno, vzdolžno in navpično gibanje vozila, kar bo postala dobra iztočnica za razvoj naprednih asistenčnih sistemov. Napredni sistem bo svoj prvenec doživel na avtomobilu Yangwang U8, delni sistem DiSus-C pa bo preko spletne posodobitve razširjen na model BYD Han, Tang in Denza.

Zavoljo agilnega sistema DiSus bodo zmanjšana tveganja prevrnitve vozila, potniki bodo manj občutili nenadno zaviranje ali sunkovito pospeševanje, hkrati lahko sistem v določenih razmerah zaščiti vozilo pred nepotrebnimi praskami ali poškodbami na neurejenih voznih površinah. Glavna zvezda predstavitve je bil brez dvoma superšportnik Yangwang U9, ki je s pomočjo sistema DiSus prikazal zmožnost poplesavanja, skakanja in celo vožnje le s tremi kolesi.

Žiga Kolman
foto: BYD

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button