AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

BYD sestavil že pet milijonov električarjev!

Lahko kdo zaustavi kitajski e-avtomobilski stroj?

Pri podjetju BYD Auto Company, ki je zgolj podružnica korporacije BYD, je te dni prav prešerno. Konglomerat iz Shenzhena namreč beleži pomemben mejnik pri proizvodnji električnih vozil – sestavili so jih namreč že več kot 5 milijonov.

Hitro rastoči kitajski proizvajalec vozil velja za enega izmed vodilnih na tem področju, čeprav je v naših koncih (zaenkrat) še slabo poznan. Njihovi električni avtobusi se namreč vozijo v 70-ih državah sveta, metem ko so vozila naprodaj v 54-ih državah, vključno z Indijo. Za prvi milijon vozil so potrebovali danes dolgih 13 let, v prihodnjih 18 mesecih so dosegli mejnik treh milijonov in zgolj devet mesecev kasneje so prečili milijonsko petico, kar jih je uvrstilo v absolutni vrh proizvajalcev električnih vozil.

In katero vozilo je postavilo nov mejnik? To je Denza N7, razkošni električni SUV, ki ga izdeluje BYD podružnica Denza v sodelovanju z nam precej bolj znanim koncernom Mercedes-Benz. Seveda se nenasitni Azijci pri tem ne bodo ustavili, saj že snujejo velikopotezne načrte in širitev tudi na evropska tla, kjer bodo prepričevali z bolj dostopnimi cenami in ob (po njihovih besedah) nič slabši kvaliteti.

Blaž Likovič
foto: BYD

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button