AvtomobilizemMiniatureNovice

Bugattijev malček za 80 tisočakov

Kot nalašč za božične praznike je prispela omejena serija Bugatti Baby II, za vse srečne lastnike Mistralov.

Bugatti predstavlja najnovejšo mojstrovino, ki pa ni pregrešno drag hiperšportnik z W16 motorjem in najvišjo hitrostjo preko mejnika 400 km/h. Gre za baby Bugattija, omejeno izdajo pomanjšane izvedenke klasičnega modela, ki bo krasil prostor pod božično smrekico srečnih lastnikov prav tako omejene serije modela W16 Mistral, s katerim so se letos poslovili od mogočnega šestnajstvaljnega motorja.

Bugatti Baby II je karbonska umetnina izdelana v sodelovanju s podjetjem The Little Car Company, katere podrobnosti se poklanjajo modelu W16 Mistral Roadster, zadnjemu cestnemu Bugattiju z legendarnim W16 v osrčju. Druga izdaja baby Bugattija Carbon Edition je sicer 75-odstotno pomanjšana različica modela Type 35 iz leta 1926, ročno izdelana iz ogljikovih vlaken, katere specifikacijo bodo povsem prilagodili po kupčevih željah.

Med številne vidne karbonske elemente Bugattija Baby II štejemo sprednjo masko, armaturno ploščo, notranje panele in nosilec ogledala, medtem kos je volan iz črnega lesa zaključen s karbonskim središčem. Ker gre za nekoliko bolj športno obarvano izvedenko, so zavoljo olajšanja mase odstranili nosilec in rezervno kolo ter trakove. Za zaključno popestritev elegantne črne zunanjosti lahko kupci izberejo možnost ročno naslikane francoske zastave v čast domovini Bugattija.

Klasično obliko unikatnega malega Bugattija dopolnjuje par okroglih žarometov s sodobno LED tehnologijo, podobna kombinaciji starega z novim je opazna v notranjosti, kjer so armaturno ploščo opremili z merilnikom stanja baterije, merilnik nivoja olja pa prikazuje moč. Prilagodljive stopalke so izdelane iz kovanega aluminija in ponosno nosijo logotip EB (Ettore Bugatti), nekdaj ročica črpalke za gorivo pa opravlja nalogo izbirnika smeri vožnje. Za verjetno najbolj zanimivo avtomobilsko igračo bo potrebno odšteti neverjetnih 80 tisoč evrov.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button