AvtomobilizemNovice

Britanski cvet bo na novo pognal

Pomahajte v slovo Elisu, Exigu in Evori …

S šalo na stran, saj se britansko avtomobilsko športno podjetje imenuje Lotus, medtem ko večina ob tem napačno razume tudi vodno rastlino lotos. Se pa vsekakor strinjamo, da sta oba subjekta čedna. Morda bo tisti štirikolesni po novem še bolj, saj so napovedali slovo praktično vseh svojih aktualnih modelov z izjemo sveže predstavljene, hudo ekskluzivne in povsem električne Evije.
Če prevetrimo Lotusovo zgodovino v 21. stoletju hitro vidimo, da podjetje iz britanskega Norfolka že od leta 2008 ni izdelalo nobenega novega bencinsko gnanega vozila širše proizvodnje. Kljub kreativnosti in stalnemu posodabljanju flote, ter nadgradnji z boljšimi komponentami ter karbonom, so danes Elise, Exige in Evora nekakšni fit starčki na trgu športnih vozil. Prvi S1 Elise se je predstavil že pred 25 leti, zato je vendarle čas za preureditev druščine.
Že napovedani povsem novi Type 131, kot je trenutno še tovarniška oznaka bodočega serijskega vozila, naj sprva ne bi bil mišljen kot naslednik za osrednji in zgoraj omenjeni trojček, vendar so si Britanci premislili. Še preden se bo to zgodilo bodo za Elise, Exige in Evoro pripravili posebne in ekskluzivne izvedenke za lažje slovo. Medtem ko čakamo na novega Lotusa si lahko »trio adijo« ogledamo v akciji …

Blaž Likovič
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button