AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Brezplačna nadgradnja Taycanove programske opreme

Prvi kupci Taycanov lahko zmogljivost in uporabnost svojih konjičkov izboljšajo z brezplačno posodobitvijo programske opreme.

Porsche ponuja brezplačno nadgradnjo programske opreme za zgodnje serije Taycanov, ki povzdigne zmogljivost in učinkovitost na raven trenutnih modelov. Posodobitev vključuje popravke adaptivnega vzmetenja, polnilnega sistema, enote za upravljanje komunikacijskih sistemov PCM in spletnih vsebin.

Za primerjavo, optimiziran sistem nadzora šasije je poskrbel za zmanjšanje zdrsa pogonskih koles, kot rezultat je pospešek Taycana Turbo S do 200 km/h skrajšan iz 9,8 sekund na 9,6 sekund. Bolje deluje tudi sistem Smartlift pri primerkih z zračnim vzmetenjem, ki samodejno dvigne nivo avtomobila na določenih točkah poti, kot so strmi dovozi ali ležeči policaji.

Če se s Taycanom odpravimo na pot, nam posodobljen program Charging Planer s pomočjo navigacije izračuna najbolj optimalno pot, s čim manj postanki za polnjenje baterije. Izboljšan je sistem varovanja baterije, ki ob polnjenju glede na razmere zniža moč ter tako z zmanjševanjem temperature podaljšuje njeno življenjsko dobo. Pri nekaterih modelih bo mogoče dodatno vgraditi 22 kW AC priklop.

Navigacijski sistem lahko po prenovi na mapi prikazuje spletne informacije, lastniki Apple mobilnikov pa se bodo razveselili brezžične povezljivosti s storitvijo CarPlay in možnosti uporabe aplikacij Apple Podcasts ter Apple Music Lyrics ob prijavi z Apple ID. Seveda je ogromno posodobitev še na različnih drugih področjih, kot so razne nadzorne enote, delovanje menjalnika in določenih voznih komponent, zaradi katerih bodo morali nekateri lastniki za natančno nastavitev obiskati izbranega uradnega trgovca.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button