AvtomobilizemNovice

Brabus Rocket 1000: prvi izdelek s kar 1.000 konjskimi močmi

Ultimativni Brabus bo razveselil le 25 izbrancev.

Sloviti nemški predelovalec vstopa v novo dobo s prvim modelom, ki premore kar 1.000-glavo konjenico. Novi Brabus Rocket 1000 predstavlja velik mejnik v zgodovini podjetja, saj s premikanjem okvirjev, združitvijo velike moči in inovacij spreminja svet superšportnih avtomobilov.

Čeprav vrhunec zastopa visoko zmogljiv pogonski sklop, je v ospredju še vedno dramatična vizualna prezenca, kar pri Rocket 1000 prinašajo sprednji odbijač iz ogljikovih vlaken, ki se brezhibno zlije s širokimi karbonskimi blatniki, medtem ko vgrajeno krilce izboljša aerodinamiko in zmanjša vzgon pri visokih hitrostih. Hibridni superavtomobil, ki črpa navdih pri svojem predhodniku, modelu Brabus Rocket iz leta 2006, vključuje karbonske aerodinamične lopatice in dovode zraka, ki optimizirajo pretok in hlajenje pogonskega sklopa. Koncept široke karoserije Brabusa Rocket 1000 poudarjajo po meri izdelana 22-palčna kovana platišča Monoblock P, obuta v  visokozmogljive pnevmatikami Continental SportContact 7, ki omogočajo brezskrbno doseganje najvišjih hitrosti in užitek ter stabilnost v zavojih.

Pod pokrovom motorja zverine na osnovi Mercedesa-AMG GT 63 S E Performance se skriva novi 4,5-litrski V8 motor podprt s parom turbopolnilnikov, mojstrovina inženiringa, ki združuje tehnologije izgorevanja in električnega pogona ter zagotavlja moč brez primere. S sistemsko močjo 736 kW (1.000 KM) in največjim navorom 1.820 Nm, se ta superavtomobil do stotice požene pičlih 2,6 sekunde, do 200 km/h potrebuje le 9,7 sekund ter doseže najvišjo hitrost 316 km/h. Električno oziroma hibridno plat pogonskega sistema zastopa napreden elektromotor s 150 kW (204 KM), katerega z energijo oskrbuje kompaktna baterija kapaciteto 6,1 kWh.

V notranjosti se Brabusova raketa ponaša z oblikovanjem Masterpiece, ki so jo skrbno izdelali izurjeni obrtniki z občutkom za podrobnosti. Razkošno črno usnje, ki ga krasi značilen vzorec prešitja Ellipse, obdaja kabino, medtem ko se s subtilnimi potezami, kot je vzorec znamke Heritage, poklanja bogati zgodovini znamke. Brabus Rocket 1000 predstavlja vrhunec njihovega prizadevanja na področju predelav, kajti premika meje zmogljivosti in razkošja do novih razsežnosti. Kot pričakovano, gre za izredno omejeno izdajo zgolj 25 primerkov, prav verjetno po enako ekskluzivni ceni.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button