AvtomobilizemNovice

Bo umetna inteligenca krojila testiranja predserijskih vozil?

Kaj razkriva nedavna študija glede prihodnosti avtomobilske industrije?

Podjetje Monolith je vodilni ponudnik programske opreme z umetno inteligenco za najbolj zahtevne inženirske ekipe. Pred dnevi so obelodanili preliminarne rezultate sveže študije z naslovom »AI for EV Battery Validation« oziroma v prevodu bi se glasilo kot »umetna inteligenca za testiranje baterij električnih vozil«.

Ugotovili so namreč, da skoraj dve tretjini vodilnih za krmilom avtomobilskih koncernov razume umetno inteligenco kot izredno pomemben dejavnik v bližnji prihodnosti, saj bo le-ta ključnega pomena za ohranjanje konkurenčnosti pri razvoju baterij za električna vozila. Več kot polovica (58%) je prepričanih, da bo prav znanje uporabe umetne inteligence ključnega pomena za obstoj »v igri«, medtem ko jih nekaj več kot 60 odstotkov že čuti potrebo po zmanjšanju dejanskih fizičnih testiranj, ki jih lahko nadomesti zanesljiva virtualna validacija parametrov.

Študija je zajela 165 oseb na visokih položajih v ameriških in evropskih korporacijah ter preučevala njihovo stališče so inženirske umetne inteligence. V industriji, v kateri poteka stalna bitka med hitrejšim prihodom na trg in ohranjanjem visoke kakovosti izdelkov, študija nadalje razkriva vpogled v izredno odgovornost glavnih akterjev avtomobilskega inženiringa.

Blaž Likovič
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button