AvtomobilizemNovice

BMW M850i AC Schinzer: Lažen policijski avtomobil z resno predelavo

Letošnja pandemija korona virusa je povzročila odpoved večine avtomobilskih dogodkov, enaka usoda je doletela salon predelav Essen Motor Show – evropska ekvivalenca ameriškega SEMA šova.

Čeprav so ga prestavili na november 2021, nemškega predelovalca AC Schnitzer to ni ustavilo pri izdelavi tradicionalnega policijskega avtomobila, v sklopu kampanje Tune it! Safe! Če zanjo še niste slišali, gre za iniciativo nemške organizacije za avtomobilske predelave iz leta 2005, ki dviga zavednost o varnih predelavah avtomobilov. AC Schintzerjev BMW serije 8 je že njihov šesti posnemovalec policijskega avtomobila.

Glavna modifikacija je folija v policijskih barvah, dopolnjena z modrimi lučmi na strehi in v odbijaču, v notranjosti je celo policijski radio. Seveda je bistvo predelave pri pravih tuning nadgradnjah, kot so športni odbijači, glasen izpuh s štirimi cevmi in karbonski dodatki. Bavarskega kupeja so z novim vzmetenjem nekoliko znižali in mu namenili večja 21-palčna matirana platišča. Večina novo pridobljenih elementov je iz karbonskih vlaken, nekaj dodatkov v notranjosti pa je iz aluminija.

Noben »tuning« paket nebi bil popoln brez poskoka zmogljivosti motorja. AC Schintzer se je poigral s 4,4-litrskim twin-turbo V8, katerega moč je iz osnovnih 523 KM poskočila na 612 KM, kar je skoraj na nivoju polnovrednega M8 Competition. S 750 Nm na 840 Nm je zrasel tudi navor. Kako hiter je M850i po tretmaju niso razkrili, zagotovo ne zaostaja veliko za M8, ki do stotice potrebuje tri sekunde in doseže končnih 305 km/h.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button