AvtomobilizemNovice

BMW M3 Touring bo novi MotoGP varnostni avto

Bavarci predstavljajo nov varnostni avto karavane MotoGP.

Pred kratkim je luč sveta končno ugledala prva karavanska oblika BMW-ja M3, ki se le nekaj dni po premieri baha z vsemi športnimi dodatki M Peformance in seveda zanimivo poslikavo v čast 50. obletnici oddelka M.

Kot lahko ugotovite že s fotografij M3 Touring okrašenega z nalepkami in lučmi, gre za novi varnostni avto karavane MotoGP. Svoj pravi prvenec bo doživel letos avgusta na britanski veliki nagradi v Silverstonu, obenem kot že rečeno, razkriva vse opcijske dodatke iz kataloga M Performance delov.

Dodane komponente so precej podobne tistim na voljo za klasičnega limuzinskega M3 in M4 kupe, vendar s pomanjkanjem zadnjega krilca. Med dodatki lahko najdemo podaljške stranskih pragov, aerodinamična krilca na sprednjem in zadnjem odbijaču, morda najbolj vpadljiv pa je M Performance izpušni sistem iz titana, z neobičajno piramidno postavitvijo cevi. Na seznamu so seveda tudi nova platišča.

Dotični M3 Touring je zaradi namenov varnostnega avtomobila dodatno oborožen še z Recaro dirkaškimi sedeži s štiritočkovnim vpetjem pasov, delno varnostno kletko, signalno osvetlitvijo in zasilnim izklopom sistemov. Vsekakor gre za pravo zverino, ki bo ponosno nadaljevala nalogo uradnega varnostnega avtomobila kraljevega razreda motociklističnih dirk MotoGP, kjer je BMW uradni partner že od leta 1999.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button