AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

BMW iX3 2022: Šele dobro je prispel, pa je že prenovljen

Bavarci so kaj hitro popravili videz električnega iX3 v slogu klasičnega brata.

Čeprav je prvi bavarski električni SUV šele dobro zapeljal na slovenske ceste, so se odločili za prenovo v slogu nedavno polepšanih X3 in X4. Trojica srednje velikih SUV-jev sedaj izgleda moderno in veliko bolj sveže. V novo modelno leto bo iX3 vstopil le kozmetično urejen, pod površjem ni prav nobenih sprememb.

Pogleda vsekakor ne moremo odvrniti od kontroverznih ledvičk, ki iz generacije v generacijo rastejo, a iX3 se je nekoliko ognil evforiji, čeprav sta malenkost zrasli. Maska raste, žarometa pa se manjšata in sta tudi tukaj bolj ozka, tako se oblikovno lažje zlije z ostalimi električarji v družini i. Med vidnejšimi novostmi sta še zadnji svetili, ostala področja, kot so odbijači, so preoblikovana vendar manj očitno.

BMW iX3 še vedno poganja električen pogonski sklop sestavljen iz baterije z uporabno kapaciteto 74 kWh in elektromotorja z 210 kW (286 KM), ki žene zadnji kolesni par. Najvišja moč polnjenja znaša 150 kW, avtonomija  zadošča za 460 kilometrov. Vsi modeli bodo sedaj standardno v M Sport specifikaciji, kar prinaša več športnega videza in navsezadnje dinamike.

V notranjosti estetska osvežitev prinaša povečan 12,3-palčni informacijski zaslon, nova gumbe, preurejeno sredinsko konzolo in novo prestavno ročico. Prihod prerojenega iX3 je načrtovan v jesenskih mesecih, kajti proizvodnja naj bi stekla že septembra.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button