AvtomobilizemNovice

Bentley razkriva odlične rezultate tekočega leta

Kljub zahtevnim razmeram gre Britancem zavidljivo dobro.

Bentley Motor zasluženo postavlja penino na led – več njih, kajti letošnji ekonomski izkaz nakazuje na nov dohodkovni mejnik podjetja. V treh četrtinah letošnjega leta so namreč beležili kar 575 milijonov evrov operativnega dobička, kar je precej višje od zdaj že nekdanjega rekorda 389 milijonov evrov.

Prodaja je v tem letu glede na enako obdobje lani poskočila za tri odstotke na skupno 11.316 vozil, pri čemer z devetimi odstotki rasti (pričakovano) izstopa športni terenec Bentayga, povečano povpraševanje pa se je še povečalo ob premieri Bentayge EWB z daljšo medosno razdaljo. Rast prihodkov zajema prav vsa tržišča, med katerimi največ ustvarijo saloni v Amerikah, medtem ko najvišji delež povpraševanja beležijo prav na domačem britanskem trgu – kar 25 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Seveda pri Bentley Motors ne stojijo križem rok in štejejo denarce, temveč omenjajo tudi kar tri milijarde evrov vredno naložbo v proizvodnjo, ki v celoti poteka na obrobju mesteca Crewe v osrčju Anglije. Pri vsem zgoraj navedenem ne smemo pozabiti, da Bentley od leta 1998 sodi pod okrilje skupine Volkswagen in, da so prav Nemci odgovorni za preporod sicer tradicionalne angleške znamke, ter nenazadnje tudi dejstvo, da so v koronskem letu 2020 odpustili skoraj četrtino zaposlenih sled pandemije in s tem povezanim strmim upadom povpraševanja.

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button