AvtomobilizemNovice

Bentley Continental GT S: Več dinamike pod športno krinko

Dodatek črke S prinaša več dinamičnosti Continentaloma GT in GTC z V8 motorjem.

Bentley je razkril novo športno variacijo tretje generacije Contientala GT in kabrioleta GTC, katero krasi dodatek črke S. Za to potezo se niso odločili prvič, saj smo podobno dinamično obarvano različico velikega grand tourerja videli že pri predhodniku – Continental V8 GT S. Športen paket je prinesel poskok moči, kozmetične izboljšave in drugače nastavljeno šasijo.

Pri novem modelu je zgodba nekoliko drugačna oziroma bolj rečeno omejena, saj se inženirji pogonskega sklopa niso dotaknili. Pod dolgim pokrovom motorja ostaja enak 4-litrski prisilno polnjen V8, ki ustvari 550 KM in 770 Nm navora. Motorja niso okrepili, saj ponuja več kot dovolj zmogljivosti, namreč kljub zajetni masi, se lahko do Continental GT do stotice požene v štirih sekundah in doseže najvišjo hitrost 320 km/h. Bo pa zvočna spremljava zaradi novega športnega izpušnega sistema, precej bolj prijetna.

Najbolj dobrodošla novost na krovu specifikacije S, bo brez dvoma standardno nameščeno »Dynamic Ride« vzmetenje, pri katerem za uravnovešeno vožnjo v zavojih skrbi aktiven sistem preprečevanja nagibanja. Najbolj opazna sprememba je športno okrašena zunanjost, s svežimi 22-palčnimi platišči odetimi v kromirano črno barvo, kontrastne rdeče zavorne čeljusti, črne podrobnosti na mreži sprednje maske in zatemnjena osvetlitev. V črnino so odeti tudi štirje zaključki izpušnih cevi.

Prestižna notranjost svojo dinamično naravo označuje z diskretnimi dodatki, kot so osvetljeni pragovi z logotipom »S«, emblemi s črko S na vzglavnikih in na armaturni plošči. Voznika bodo na posebno naravo avtomobila spominjale športne grafike digitalnih merilnikov, povzetih po modelu GT Speed iz vrha ponudbe.

Po besedah Bentleyja, bo novi S »osredotočen na vozne zmogljivosti in presenetljive vizualne poteze,« kar se ob upoštevanju 2.164 kilogramske mase zdi pretirana trditev, a že njegov predhodnik je dokazal, da lahko Britanci ustvarijo hitrega, zabavnega in hkrati prestižnega grand tourerja. Koliko bo potrebno odšteti za več voznih užitkov še ni znano, vendar lahko pričakujemo občuten poskok od 185 tisočakov, kolikor stane običajen osemvaljni Continental GT.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button